x

Spillesteds-strid i Smilets By

Spillesteds-strid i Smilets By

Train, Århus' største spillested har plads til 825 publikummer. Århus’ næststørste VoxHall, har plads til 550. VoxHall modtager størst kommunal støtte. VoxHall vil udvide med plads til 200 ekstra – og så har vi balladen. Konkurrenceforvridende, mener man på Train.

På VoxHall mener man tværtimod, at man på Train går i for små sko. En Voxhall-udvidelse er nødvendig for at tiltrække flere typer bands af en større kaliber. Da de to spillesteder appellerer til to forskellige typer publikummer, vil der aldrig blive noget reelt konkurrenceproblem. ”Op mod 90 procent af Trains og VoxHalls repertoire er forskelligt”, siger Gunnar Madsen, bestyrelsesformand på VoxHall til Århus Stiftstidende i dag. Repertoire-stilen har spillestedet ikke tænkt sig at ændre ved en eventuel udvidelse.

For det er nu kun en eventuel udvidelse. Train har fået råbt så meget vagt i gevær, at kulturrådmand Flemming Knudsen nu sætter de kommunale udvidelsesplaner i bero, indtil der er blevet afholdt en høring. Alle parter er dog enige om at musikmiljøet i Århus skal styrkes. Det er måden, det skal gøres på,der skaber balladen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA