x

Hør The Floor Is Made Of Lava fortolke Aqua

Hør The Floor Is Made Of Lava fortolke Aqua

GAFFA fylder 30 år til september, og det fejrer vi blandt andet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at man kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Aqua, Superheroes og Kasper Winding udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson til Nephew og The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt igen.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet 'URK præsenterer', hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Hver hverdag op til udgivelsen vil GAFFA præsentere de forskellige kunstnere og deres fortælling om, hvor de netop har valgt det nummer, de har. Og hver dag kan du høre den pågældende sang.

Vi fortsætter med The Floor Is Made Of Lava, der har indspillet Aquas "Roses Are Red" fra 1996:

– Det endte med at blive "Roses Are Red", da Asbjørn af en eller anden grund kunne akkorderne til den, og det bare lød meget fedt. Vi opdagede hurtigt, at det faktisk er et fedt nummer, med en virkelig god melodi. Oprindeligt havde vi faktisk valgt et helt andet nummer med et helt andet band, men det blev bare ikke godt, det, vi fik lavet. Det blev alt for tænkt og prætentiøst, og så droppede vi det igen. Vi ville hellere lave et cover af noget rigtig poppet, og der passede Aqua jo helt perfekt. Da vi gik i gang med nummeret, havde vi det faktisk bare sjovt med at spille det, og det var sådan en dejlig umiddelbar form for kreativitet, der bare pludselig opstod. Slutproduktet er blevet rimelig råt, hvilket vi synes er fedt. Det har fået godt med guitar og larm, og vi håbede, at Lene Nystrøm ville blive glad for det, for hun vil meget gerne være lidt rock-agtig, og vi er kun glade for at kunne give hende et rigtig dejligt beskidt og rocket cover af et af hendes egne numre. Og hun blev glad for det, så vi fremførte nummeret sammen på Smukfest.

Du kan støtte den gode sag via crowdfunding, hvor der i skrivende stund er indsamlet 18.618 kroner, men målet og håbet er at nå de 30.000. Her kan du støtte med et valgfrit beløb, men afhængigt af størrelsen på beløbet venter der dig særlige goder. Blandt andet albummet, naturligvis, og 1 års GAFFA Plus Guld-medlemskab. Du kan støtte den gode sag lige her. Du kan selvfølgelig også vælge at købe albummet via GAFFA Shop lige her.

Tracklisten til albummet er som følger:

Ulige Numre: Kom Tilbage Nu (Danseorkestret, 1985)
Mikael Simpson: Midnat I Europa (Thomas Helmig, 1986)
Kirstine Stubbe Teglbjærg: Hvor Går Vi Hen? (Lars H.U.G., 1987)
The Eclectic Moniker: Kom Nu Hjem (Kasper Winding, 1989)
Nephew: Det Si'r Sig Selv (C.V. Jørgensen, 1990)
Tim Christensen: Spiderman (Fielfraz, 1996)
The Floor Is Made Of Lava: Roses Are Red (Aqua, 1996)
Hymns From Nineveh: Fald Min Engel (TV-2, 2001)
Go Go Berlin: Turn Me On (Superheroes, 2002)
Christian Hjelm: Worst/Best Scenario (Nephew, 2004)
Nelson Can: Riverside (Agnes Obel, 2010)

GAFFA holder 30 års jubilæumsfest på VoxHall fredag 30. august klokken 20.30 med koncert med fire af de medvirkende: Ulige Numre, Go Go Berlin, Kirstine Stubbe Teglbærg og Nelson Can. Køb billet til kr. 130,- her eller kun kr 30,- hvis du er GAFFA Plus GULD-medlem her - SPAR 100,-

Hør The Floor Is Made Of Lava med "Roses Are Red":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA