x

Adam Cohen spiller nye sange på Danmarksturné

Adam Cohen spiller nye sange på Danmarksturné

GAFFA mødte den canadiske sanger, sangskriver og søn af Leonard Cohen på årets Tønder Festival, hvor han optrådte for andet år i træk. Her afslørede han, at han forventer at udgive sit næste album i løbet af januar eller februar 2014. Nogle af sangene spiller han på sin aktuelle Danmarksturné, som bringer ham til Pederstrup Gods på Lolland 30. august og Musikhuset Aarhus 31. august.

Da GAFFA sidst bragte et længere interview med Adam Cohen, var det i anledning af udgivelsen af hans nyeste album "Like A Man" fra 2011.

Albummet var, ifølge sangeren, et destillat af den transformation, hans liv og karriere har gennemgået, siden han droppede frigørelsestrangen og i stedet accepterede sin fædrende arv.

Siden albummet udkom, har han turneret verden rundt med sine sange, der er blevet taget godt imod af både anmeldere og publikum.

– Det har været den bedste oplevelse, jeg nogensinde har haft. Det er første gang, jeg ikke har følt mig som en, der udgav sig for at være noget, han ikke var. Og det er første gang, jeg oplever udsolgte shows og rent faktisk sælger plader. Jeg er meget overrasket og glad, fortæller Adam Cohen.

Nøglen til familieforetagenet

Arbejdet med at finde ind til kernen af sig selv og forholdet til sin far har fyldt meget i Adam Cohens liv og karriere. Og han har tidligere beskrevet sin accept af at være sin fars søn, som at få overrakt nøglerne til familieforetagenet. En proces, som stadig udvikler sig dag for dag.

– Jeg har fået det her vidunderlige kontor og denne her gode titel. Et fedt job, og nu skal jeg til at levere varen. Jeg er nødt til at gøre mig fortjent til min løncheck.

Hvad angår dagligdagen i familefirmaet, så er relationen mellem far og søn stærkere end nogensinde.

– Vi skriver ikke musik sammen, men vi lytter til hinandens numre og tekster hele tiden. Vi diskuterer meget strukturen og opbygningen af sangene. Og vi både griner sammen og udveksler skrækhistorier fra vores eget liv.

Har fundet sin stemme

Hvad temaet for det nye album bliver, vil han dog ikke helt ud med.

– Jeg arbejder med mange forskellige temaer. Men jeg fandt min stemme på det sidste album, og jeg vil fortsætte med at udvikle den. Hvis man kunne lide den nøgenhed og intimitet, sproget og universet, jeg fik banket sammen med hammer og søm og hønsenet på "Like A Man", så vil man forhåbentlig også kunne lide den retning, jeg bevæger mig i.

Under søndagens koncert på årets Tønder Festival fik publikum en smagsprøve på nogle af de numre, der formentlig vil være at finde på det nye album.

– Jeg går til arbejdet med den nye plade med de nøjagtigt samme intentioner som den forrige, og jeg tager alt det med mig, som jeg har lært undervejs på turnéen. Men der er ingen garantier for, at materialet vil vinde genklang, eller om det vil blive en succes med de musikere, jeg kommer til at arbejde sammen med på pladen. Jeg går til det med stor ydmyghed. Der er ingen garanti for, at min musikkarriere vil fortsætte som den gør nu.

Hvem han kommer til at samarbejde med på albummet, ved han endnu ikke. Helt sikkert er det dog, at farmand Leonard ikke optræder på pladen eller ved fremtidige shows.

– Det er slut for ham. Når hans turné slutter til december, kommer han ikke til at optræde igen. Han har ikke brug for mig. Og jeg har brug for ikke at være på scenen sammen med ham. Han fylder allerede næsten for meget i mit offentlige liv.

Adam Cohen kan opleves i til Lys Over Lolland 30. august og Musikhuset i Aarhus den 31. august. Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA