x

Akademikere på cykel indtog NorthSide

Akademikere på cykel indtog NorthSide

Med hjælp fra konsulentvirksomheden Epinion har NorthSide fået tal på sin popularitet og mange andre, finurlige ting. Epinion har været i kontakt med 6.468 gæster ud af de 25.000, der besøgte festivalen i år.

77 procent. Så mange af Northsides musikelskende gæster har taget en 3- til 5-årig videregående uddannelse. Et spændende tal, der kan tolkes på flere måder. Først og fremmest er det vigtigt at have in mente, at Aarhus er en studieby, hvor tusindvis af unge flytter til med henblik på en videregående uddannelse. Undersøgelsen viser også, at 49 procent af de adspurgte rent faktisk kommer fra Aarhus.

Dog er det stadig interessant, at over en tredjedel af festivalens gæster har en længere videregående uddannelse. Gennemsnitsalderen er også forholdsvis høj, 28 år, i forhold til eksempelvis Roskilde, hvor den er 24 år. Måske skyldes det et knap så poppet og mainstream program, som mange andre festivaler overlever på. En slags niche-festival – uden helt at være det. Siden NorthSides start for fire år siden har den i hvert fald fået opbygget et utroligt positivt ry, men også et ry, der prædiker festivalen som værende et sted for hipstersegmentet – kreative, veluddannede og smart-i-en-fart-folk.

Hele 73 procent af gæsterne er i øvrigt ankommet på enten cykel eller gåben til festivalen, og gæsterne er altså miljøbevidste og/eller knap så velhavende – og/eller bor bare i den umiddebare nærhed, som de 49 procent af gæsterne som nævnt gør.

Læs videre her for andre facts om NorthSide Festival:

92 procent af de adspurgte erklærede sig enten "tilfredse" eller "meget tilfredse" med årets festival

83 procent af dem forventer at besøge NorthSide i 2014

68 procent af gæsterne anbefaler NorthSide til vennerne på grund af musikken 

76 procent af gæsterne har undervejs været med til at sortere affald

77 procent i enten høj eller nogen grad forbinder NorthSide med bæredygtighed

73 procent af gæsterne går eller cykler til NorthSide

27 procent af gæsterne kommer til fra Hovedstadsregionen og omkring 4 procent  fra udlandet.

95 procent af gæsterne er enten enige eller delvist enige i, at den kun fire år gamle festival er vigtigt for Aarhus' image som kulturby


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA