x

23 sange om København bliver til teaterkoncert

23 sange om København bliver til teaterkoncert

Nørrebro Teater har den 21. september premiere på en ny teaterforestilling, der er baseret på 23 sange fra forskellige danske kunstnere. Alle sangene handler om Danmarks hovedstad, som også lægger navn til forestillingen "København".

Det er blandt andre sange som "Lyset over Nørrebro" af Magtens Korridorer, "København" af Ulige Numre, "Bor Her" af Raske Penge og "Forelsket i København" af Bent Fabricius Bjerre & Volmer Sørensen, som fremføres på scenen. Det er altså musik fra forskellige tidsrum og genrer, der danner ramme om forestillingen, som opføres af skuespillerne Cecilie Stenspil, Laus Høybye, Trine Pallesen, Tom Jensen og Jannie Faurschou (på billedet, red.)

Forestillingen er skabt af holdet bag de Reumert-prisvindende teaterkoncerter "Cave" (2007) og "Cohen" (2012): instruktør Rolf Heim, kapelmester Niels Søren Hansen og scenograf Sisse Gerd Jørgensen.

Om forestillingen fortæller instruktør Rolf Heim: "Det er i menneskerne, at følelserne bor" og fortsætter: "Samtidig er der nogle anerkendte typer, der går igen, når man ser nærmere på København gennem 100 år. Hver generation har sin arbejder-type, idealist, overklasse og så videre. Forestillingen viser det parallelle liv, der foregår i byen. Den måde, vores liv foregår lige op ad hinanden, uden at vi nødvendigvis er i kontakt med hinanden."

Du kan købe billetter igennem Nørrebro Teaters hjemmeside.

Du kan høre en lille smagsprøve fra teaterforestillingen nedenfor, hvor Laus Høybye synger Ulige Numres "København". 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA