x

Højgravid Barbara Moleko klar til efterårsturné

Højgravid Barbara Moleko klar til efterårsturné

I dag indleder Barbara Moleko sin efterårsturné på Train i Aarhus. Turnéen slutter i Store Vega i København 28. september med en række endnu hemmelige gæster. GAFFA har fanget Barbara Moleko for at høre lidt om, hvad vi kan forvente. Turnéen er ikke mindst spændende, fordi Moleko efterhånden er ved at være højgravid.

Hvornår er du sat til at føde?

– I slutningen af oktober, så det er først en måned efter, at turnéen er afsluttet. Lægerne har sagt, at jeg sagtens kan tage på turné. Men det kan godt være, jeg kommer til at bevæge mig lidt mindre, når vi kommer hen på slutningen af turnéen.

Jeg bemærkede, at du crowdsurfede på Danmarks Grimmeste Festival. Det var da ret vildt.

– Jeg lagde mig oven på publikum (griner, red.) Det var verdens blideste crowdsurf. Det var sjovt, og jeg følte mig meget tryg med det publikum, der var. Jeg var sikker på, at de ville holde mig oppe. Men jeg gør det ikke igen, så længe jeg er gravid.

Hvad kan vi forvente af koncerterne?

– Det bliver en fest. Vi er begyndt at komme nogle nye sange ind i sættet, og man kan forvente en lidt mindre hoppende mig, når vi når hen i slutningen af turnéen.

Hvordan er din turné gået?

– Den er gået rigtig godt. Også festivalkoncerterne, hvor folk jo ikke nødvendigvis er kommet for at høre mig. Men folk har været meget positive.

Hvad har været den bedste koncert på turnéen?

– Vig Festival, Danmarks Grimmeste Festival og Smukfest. Der har folk været mest oppe at køre, og det har jeg så også været. Jeg var meget imponeret over, hvor mange der kom til Smukfest-koncerten.

Hvad har så været den dårligste koncert?

– Der har heldigvis ikke været nogen dårlige koncerter. Der har været koncerter, hvor der ikke kom så mange, for eksempel til Bork Havn Musikfestival, men det blev alligevel en god koncert, fordi publikum var så positive.

Det er snart et år siden, dit debutalbum "Lykken Er..." udkom. Hvordan synes du, det sidste år er gået?

– Det er gået hurtigt. Jeg har ikke haft tid til at bekymre mig ret meget, for der har hele tiden været noget at lave. Men det har været fedt.

Nyt album på vej

Hvad skal du så lave nu – holde barselsorlov, eller? Og ved du i øvrigt, om det bliver en dreng eller en pige?

– Ja, det bliver en lille pige. Og ja, jeg tager lige et par måneder med kun mit barn, min kæreste og mig, men så begynder jeg at indspille et nyt album i begyndelsen af næste år. Det skulle gerne være klart til forsommeren 2014. Med forbehold for, at deadlines kan blive rykket.

Du medbringer et nyt opvarmningsnavn, Emilie Ramirez. Kan du fortælle lidt om hende?

– Ja, hun er en ung sangerinde på kun 18 år, som jeg opdagede, da jeg valgte hende ud til at varme op for mig på Gimle i Roskilde i forbindelse med Local Heroes-konceptet. Hun har en fantastisk god vokal, der oser af Motown-stemning. Hun bliver stor en dag, det er helt sikkert.

Har du et ritual, inden du går på scenen?

– Min korpige og jeg lukker os inde i et par timer, og kort før koncerten mødes vi så med drengene og giver en krammer og et kampråb. Og efter koncerten mødes via så og drikker rom, selvom jeg så ikke kan drikke det lige nu.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– En flaske syv års rom og grøntsager. Jeg er desværre allergisk over for mange ting, blandt andet nødder, så der er en masse ting, vi ikke skal have.

Hvad hører I i turbussen?

Lige for tiden Rihanna og Klumpen og Raske Penge. Rihanna er jo god pop, så det basker. Man kan ikke falde i søvn, når man kører hende, og så har hun jo en flot vokal. Jeg bliver altid mega-køresyg, så jeg sidder altid oppe foran og styrer musikken, mens drengene sidder nede bagi og ser nørdede film om gadgets og instrumenter og trommesoloer.

Find billetter til Barbara Molekos koncerter via GAFFA Live.

Hør opvarmningsnavnet Emilie Ramirez synge "Street Lights":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA