x

Poul Krebs 1986: Vi er nogle bonderøve

Poul Krebs 1986: Vi er nogle bonderøve

GAFFA fylder 30 år i september, og det fejrer vi blandt andet med en citatsamling, hvor vi hver dag bringer et udvalg af de bedste citater fra vores mange, mange interviewofre gennem tiden – med et nyt år hver dag. Vi fortsætter i 1986 og arbejder os gennem måneden gradvist frem mod 2013.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

"Jeg kan blive rasende på de reaktioner, der har været på Afrika-initiativet herhjemme. Hvad er det for en andedam, der skuvlper op og siger, at det kun er for ens egen vindings skyld, at man stiller op ... ens arbejdskraft er for søren det eneste, man kan give som musiker". - Sanne Salomonsen, januar 1986.

"Vores image, hvis vi har noget, er, at vi er nogle bonderøve. Det er vi glade for, idet en bonderøv er noget, man forbinder med en arbejdsmand. Vores eneste problem er, hvorvidt vi skal drage den fulde konsekvens og stille op i Kansas-overalls og træskostøvler." – Poul Krebs, januar 1986.

"Jeg har egentlig aldrig brudt mig om guitarsoloer. Nogle guitarfreaks kommer nogle gange op efter koncerten og spørger, hvorfor vi ikke giver mere los. Det kan jeg ikke forstå, for jeg savner det ikke." – Henrik Balling, Gangway, februar 1986.

"Vi har ikke noget imod betegnelsen POP – det har vist de færreste mennesker i dag. Der var en periode, hvor rock var den "ægte" vare, som sagde noget om ens følelser. Det gør pop nu lige så meget, bare mere i det skjulte."

– Alberte, oktober 1986.

"Jeg har denne gang været opsat på at få det til at lykkes, som kun blev antydet sidste gang, hvor min drøm var at komme i retning af det, Neil Young forsøgte på "Trans"-lp'en. Noget teknologisk rock, jeg synes ikke, at der er nogen, der har lavet technorock endnu." – Michael Falch, november 1986.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

Gi' Et Nummer

Vi fejrer også jubilæet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at man kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Aqua, Superheroes og Kasper Winding udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson til Nephew og The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt igen.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet "URK præsenterer", hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Læs mere om albummet og køb det via GAFFA Shop her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA