x

Liserstille er tilbage med minialbum

Liserstille er tilbage med minialbum

Flight Of Belljár er titlen på Liserstilles kommende udspil. Et minialbum med tre sammenhængende tracks, der varer cirka 22 minutter i deres fulde længde. Pladen udkommer den 16. september i digitalt format og senere på vinyl. Udgivelsen har været med til at sikre bandet en amerikansk sync-aftale og en ny, europæisk bookingagent. Deres bud på moderne rock har givet genlyd ude i verden, og den legendariske musikjournalist David Fricke fra Rolling Stone Magazine har sammenlignet bandet med Pink Floyd i de tidlige dage.

Musikalsk adskiller Flight Of BellJár sig fra bandets tidligere udgivelser ved, at bandmedlemmerne indimellem flyttes fra deres comfort zones og de vanlige roller. Ifølge bandet selv resulterer det i, at den spænding og forløsning, der altid har været forcen, nu underbygges yderligere igennem den naturlige usikkerhed. Når Martin, Tue, Asbjørn og Jon så genfinder deres stærkeste pladser, mærkes forløsningen derfor stærkere end nogensinde før.

Om den nye udgivelse siger sanger og pianist Martin Byrialsen: 

- Flight of Belljár indeholder tre trin, tre fortællinger. Først berettes der om få sekunder før jordens totale ødelæggelse, så følger historien om, hvad der førte til den endelige undergang, og endelig sluttes der med en hymne fra den tomme jord, hvor intet menneske nu lever. Skildringen af disse tre trin har været essentiel for vores interne diskussion i bandet og kommer som en naturlig forlængelse af vores tidligere værkers bestræbelser på at beskrive konsekvenserne af menneskets gøren og laden på kloden.

Liserstille har siden debutpladen The Construction Of The Amp Train høstet store anmelderroser for deres produktioner. Med den alternative blanding af progressiv rock og moderne epik har de markeret som værende forgangsmænd for den helt specielle blanding af genrer. Nu er de på banen igen med efterfølgeren til Nous, der udkom i 2012 og høstede fire stjerner fra GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez, der lagde ud med ordene:

- Jeg skal ellers love for, at der er sket ting og sager siden sidst, vi hørte fra Liserstille med The Collibro. På Nous har både sangskrivningen og produktionen fået et gevaldigt nøk i den rigtige retning, og drengenes potentiale som absolut habile progrock-smede synes at nærme sig noget, der ligner en forløsning.

Liserstille-navnet er kendt af mange, men der er også en stor del af dem, der kender navnet, der endnu har til gode at høre musikken.

- I Danmark har vi de seneste år lidt under, at vi meget tidligt i vores karriere fik vores tilsyneladende fjollede og efterskoleprætentiøse navn blæst op alle steder. Der er rigtig mange, der på et tidspunkt har hørt om navnet Liserstille, men faktisk aner de slet ikke, hvad for noget musik vi spiller. Med Flight of Belljár slår vi et slag for at få folk til at lytte til musikken, før de dømmer os som sådan noget Jeff Buckley-Sigur Rós-agtigt-postrock, siger guitarist Tue Schmidt Rasmussen.

I forbindelse med udgivelsen holder Liserstille et releaseevent i Rådhusparken i Aarhus, fredag den 13. september. Den 5. december giver bandet koncert på Train og supportes af 180 Grader Virvar, som GAFFA har givet fem stjerner for albummet Choice Is.

Billetter kan købes her.

Se albumteaseren til Flight Of Belljár:

 

LISERSTILLE ⩓ "FLIGHT OF BELLJÁR" ⩓ ALBUM TEASER from LISERSTILLE on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA