x

Guide: Weekendens bedste koncerter

Guide: Weekendens bedste koncerter

Traditionen tro kigger GAFFA weekendens koncertprogram igennem og giver de bedste bud på, hvilke kunstnere og bands, der er værd at spendere lommepengene på, hvis du er i nærheden. Denne weekend byder på alt fra dansk rap og hiphop til singer-songwriting på højt plan. 

FREDAG

København

Love Shop, Koncerthusets Studie 2, klokken 20.00

Love Shop er nærmest en institution i dansk musik. Med Jens Unmack som altoverskyggende frontmand har bandet siden debuten i 1990 oparbejdet sig en solid og trofast fanskare og et bagkatalog af nydanske popklassikere. Blandt andet "En Nat Bliver Det Sommer", "Love Goes On Forever", "Copenhagen Dreamning" og senest "Skyggehjerte". Seneste album, "Skandinavisk Lyst", udkom tilbage i 2012 og blev vanen tro rost af anmelderne. Gruppen spiller igen i Koncerthuset dagen efter, men her er der udsolgt, og det bliver gruppens to sidste koncerter i et godt stykke tid. Læs et interview om koncerterne her

25 år med dansk rap, Tivoli, klokken 22.00

Igennem de sidste 25 år har den danske rap-scene udviklet sig eksplosivt. Det startede med MC Einars debutalbum Den Nye Stil, der udkom i 1988 og for alvor satte gang i den musikalske bølge, vi kalder dansk rap. Siden dengang er bølgen vokset betragteligt, og et hav af danske kunstnere har siden hen meldt sig under fanerne. Aftenen byder på en rejse gennem 25 års musikhistorie, hvor man blandt andre kan opleve L.O.C., Hvid Sjokolade, Niarn, Kølig Kaj, Kidd, Humleridderne, Den Gale Pose, Per Vers, Ufo/Yepha, Jooks, Johnson og Specktors. En aften, der nok skal blive farverig.

Aarhus

Troels Abrahamsen, Train, klokken 21.30

Frontmanden fra danske Veto, Troels Abrahamsen, er en utrolig produktiv herre. Ud over forsangerrollen i sit band udsender han et hav af musik under forskellige aliasser. Veto udgav deres seneste ep, Point Break i januar, og allerede i august var der nyt solomateriale fra Abrahamsen. Den nye ep Bipolar har fået beskedne tre stjerner fra GAFFA, men Troels Abrahamsens tidligere præstationer og bagkatalog gør ham til en værdig kandidat til en anbefaling denne weekend.

Odense

Albani Live, Albani Bryggeriet, klokken 17.30 

Bryggeriet Albani åbner endnu engang dørene for publikum, der kan opleve en dobbeltkoncert med henholdsvis Kashmir og The Sandmen. Kashmir, der for længe siden har slået sig fast som et af Danmarks bedste og mest anerkendte rockbands, udgav i starten af 2013 albummet E.A.R., der høstede fem stjerner i GAFFA. Et langtidsholdbart og evigt aktuelt band, der altid kan tåle et lyt mere. The Sandmen, der er knap så albumaktuelle, er dog stadig garant for en gedigen rockkoncert.

Aalborg

Rufus Spencer og North Fall, Studenterhuset, klokken 21.00

I Aalborg kan man opleve det knap så hypede (endnu), men til gengæld talentfulde og interessante band Rufus Spencer med Rufus Ethan Spencer som frontfigur. En dygtig sanger, der bakkes op af brødrene Lukas og Peter Leer. Sammen har de skabt et velklingende guitarunivers, hvor der både spilles fingerspilsballader og storladne rockhymner. Hvis man er til singer-songwriter, Americana og heartland-rock, så er de helt sikkert et lyt værd. Gruppen bakkes op at North Fall, der blev startet af Anders Belling i 2012 og hylder den klassiske indierock og singer-songwriterkulturen.

LØRDAG

København og omegn

MC's Fight Night, Tivoli, klokken 20.00

Traditionen tro mødes cremen af dansk freestyle-rap til en storslået finale, hvor den ultimative MC'er skal kåret. De bedste fra henholdsvis øst og vest er blevet udvalgt, og det kulminerer på lørdag. I år er det Tivoli, der lægger plæne til, og den karakteristiske boksering bliver omdrejningspunkt for konkurrencen om titlen Årets Champ og 40.000 skattefri kroner. Et altid underholdende arrangement, der gang på gang kan overraske og fascinere.

Mother Lewinsky, Rust, klokken 22.00

Mother Lewinsky er blevet en legeplads for tre musikalske hjerner, der allerede er etablerede i andre kontellationer – Tako Lako, Mescalin, Baby og Surf In Stereo. Violinen er det store omdrejningspunkt, og Mother Lewinsky spiller popmusik, der formår at overraske. Bandet har med succes spillet på flere af landets største festivaler – Roskilde Festival, Spot Festival og Grim Fest.

Ponyblod, Tapperiet – Køge, klokken 21.00

De to bagmænd Tue Track og Kahl Allan skulle egentlig bare lige lave et enkelt nummer sammen. Efter nogle sessions stod de dog pludselig med en hel håndfuld og blev enige om, at det nok var et album, der var under opsejling. Den nye rapdreng i klassen er en konstellation, hvor to gamle kendinge har slået pjalterne sammen – og det fungerer virkelig godt. GAFFA har givet den selvbetitlede debutplade fem stjerner, så hvis man er i nærheden af Køge, kan man med god samvittighed lige svinge forbi Tapperiet og få syn for sagn.

Aarhus

Søren Huss, VoxHall, klokken 21.00

Frontfiguren i det danske band Saybia har formået at opnå en gedigen solokarriere ved siden af. Så gedigen, at Saybia nu nærmest virker som et lille sideprojekt. Manden med den smukke stemme har indtil videre udgivet to soloplader hvoraf Troen Og Ingen fik fire stjerner og det seneste Oppefra Og Ned blev tildelt hele fem stjerner af GAFFA. Han har gæstet på adskillge danske kunstneres album og til deres koncerter og fortjener helt sikkert en anbefaling.

Christian Hjelm, Train, klokken 21.30

Den danske sanger Christian Hjelm, der igennem ti år har været forsanger i Figurines, udgav i september 2012 sit første solealbum – og samtidig det første album, hvor han synger på modersmålet. GAFFA kvitterede med fem stjerner for den udgivelse, og Christian Hjelm har også til det seneste års koncerter bevist, at han er en meget dygtig sanger og sangskriver. Senest har han medvirket på GAFFAs 30 års jubilæumsplade "Gi' Et Nummer" med sin fortolkning af Nephews "Worst/Best Case Scenario".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA