x

Guide: Weekendens bedste fester

Guide: Weekendens bedste fester

Nu sætter GAFFA øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!


Togafest på Glyptoteket
Bliver man inviteret til fest et så smukt og usædvanligt sted som Glyptoteket, så siger man naturligvis ja, og da især, hvis man aner, at det bliver løsslupne sager af klassiske dimensioner med både gudinder og gladiatorkampe på programmet. Det sker fredag, hvor Golden Days-festivalen, som i år har filosofi som tema, indbyder til et græsk-romersk gilde i de storslåede omgivelser, og der er naturligvis sørget for alskens ting og sager, der kan hensætte en i den helt rigtige stemning: fra skarntydesaft og fade med figner til saftige filosofiske ordbattles, når Søren Gosvig Olesen, Vincent Hendricks og Anders Fogh Jensen tager begrebet kærlighed under svedig behandling i Det Romerske Bad. Blandt aftenens musikere er Jenny Hval, som giver koncert i festsalen, postpunkerne Synd og Skam, som spiller i kælderen, og den klassiske kvartet Païan, som nyfortolker gamle græske hyldestsange i Vinterhaven, inden Lady Smita, Rita Blue og Christian d'Or tager over bag dj-pulten. Hvis man vil give sig helt hen til stemningen, er man meget velkommen til at ankomme i gladiatorrustning, toga eller lændeklæde - og har man ikke selv remedierne, kan man ankomme tidligt og blive stylet i Det Romerske Bad.

Hvad: Toga Live!
Hvor: Ny Carlsberg Glyptotek
Hvornår: Fredag 6. september kl. 20 til 02
Hvordan: Facebook-event

 

Sommeren er tilbage - så er der giga-havefest!
Med mirakuløst god timing vender solen og de behagelige feste-udendørs-temperaturer tilbage, netop som gadefestivalen Distortion holder en sensommerfest denne fredag. Løjerne foregår på Amager Fælled, og der er både lummert loppemarked, gummibåde på kanalen, hoppeborg og fire musikscener (inklusiv en halmballescene og et cirkustelt) med blandt andre Pladevennerne, Dj Er Du Dum Eller Hvad, Brynjolfur, Waqar, Kasper Marott og TooManyLeftHands på programmet. Gå ikke glip af laser-inferno-showet klokken 21. Man må IKKE medbringe egne drikkevarer, men der er både madboder og billig bar. Og det er gratis at komme ind, hvis man har et Distortion-gadearmbånd. Også selvom man for længst har klippet det armbånd af, man købte i slutningen af maj (læs hvordan på billetto.dk/distortionhavefest). Købte man ikke et armbånd, er chancen der så nu (og dermed støtter man så (oprydningen efter) gadefesterne til Distortion næste år).

Hvad: Distortion Havefest
Hvor: Amager Fælled - indgang ved rundkørslen over for DR Byen-metrostation
Hvornår: Fredag fra kl. 16 til 22
Hvordan: www.billetto.dk/distortionhavefest

 

Distortion holder fest midt på Roskildevej
Mere udendørs fest! Og en temmeligt stor en af slagsen, endda. Roskildevej bliver nemlig afspærret ved Damhussøen, og så er der ellers gadefest som kickstart på Vestegnens Kulturuge (der byder på mere end 300 events i de syv vestegnskommuner i den kommende uge). Fra klokken 16 til 19 vil blandt andre Outlandish, Isas Stepz og Sunny Cagara give koncert, og fra klokken 19 til midnat tager Distortion over, og dj Er Du Dum Eller Hvad, Eloq, Emil Lange og Youngblood Soundsystem fyrer op for festen. Programmet for hele kulturugen kan ses her: www.vestegnenskulturuge.dk

Hvad: Wild Wild West Fest - Vestegnens Kulturuge Åbningsfest
Hvor: Roskildevej ved hjørnet af Damhussøen, Rødovre
Hvornår: Lørdag 7. september kl. 16 til 24
Hvordan: Facebook-event

 

Ni timers fest i rå rammer
Det er altid rart, når et flagskib i det årlige nattelivslandskab folder sig ud i nye omgivelser. Det er tilfældet for kæmpefesten RAW, som i år afholdes på et nyt og passende råt sted, nemlig i det hundrede år gamle Lokomotivværksted på Vesterbro. Den allerførste RAW blev også holdt på en herlig location, nemlig i en (nu nedrevet) silo på Bryggen, tilbage i 2004. Siden fik festen sig et gigantisk vokseværk, der forvandlede henholdsvis Halvandet og Docken og tilsidst hele Carlsbergområdet til hele festbyer af så stort omfang, at der blev bygget ekstra scener af skibscontainere for at få plads til det hele. Sidste år gik RAW for første gang i sin levetid ned i størrelse og flyttede tilbage på Docken (hvor festen også blev holdt i 2008, 2009 og 2010). Og i dette års udgave er det altså Lokomotivværkstedet, der lægger rå, industrielle rammer om klubfesten, som elsker de urbane genrer: house, techno, drum'n'bass og dubstep samt mellemliggende og livligt muterende bastardgenrer som ghettotech og juke. Der er ni timers fest, seks scener og mere end 40 optrædende, heriblandt dOP, Addison Groove, Objekt, Icicle og Robosonic samt en perlerække af danske navne såsom Mike Sheridan, Copia Doble Systema, Okay Funky, Faustix, Jean von Baden, Asmus Odsat, dj Er Du Dum Eller Hvad, Holtoug, Kim Kemi, Ronin, Strung Fellows, Sugarbois og Torsten Cordes.
Hvis I vil smugkigge på location inden festen går i gang (og det er altid fedt!) så giver Thor en skøn rundtur i Lokomotivværkstedet, som I kan se lige her. Blandt højdepunkterne: Bas-scenen ligger lige oven i det gamle syrebad. Morgenfesten foregår udendørs (som traditionen foreskriver det) - denne gang mellem smukke, grønne træer. Og housescenen er så enorm, at det lige giver et sug i maven (og med masser af platforme lige bag dj-pulten - dét bliver populært.)

Hvad: Raw 2013
Hvor: Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag 7. september fra kl. 22 til 07
Hvordan: www.billetto.dk/raw2013. Mere info på rawcph.comEr du festhjemløs til Aarhus Festuge?
I Aarhus kan man også feste et usædvanligt sted denne uge, nemlig i Aarhus Minigolfklubs lokaler ved åen, hvor festarrangørerne fra Trangse holder fest på to etager – med italo-house, boogie og disco på andensalen (serveret af Helmuth Kool, F.L.O og Marcus Lampe) og house, electro og tung techno på 3. etage (2bit Crew (live), Kasper Skov, Christoffer Roussakis og Trangse-holdet selv). Så hvis man føler sig lidt hjemløs under Aarhus Festuge og savner en ordentlig elektronisk fest, så er det altså her, det foregår, lover arrangørerne, som også lokker med billig bar og et gigantisk anlæg.

Hvad: Trangse 3.0
Hvor: Aarhus Minigolfklub, Åboulevarden 52, 2. sal, Aarhus C.
Hvornår: Lørdag 7. september fra klokken 22
Hvordan: Facebook.com

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA