x

Neil Youngs nye lydformat er på trapperne

Neil Youngs nye lydformat er på trapperne

Tilbage i april 2012 kunne GAFFA berette, at Neil Young var ved at udvikle et HD-alternativ til MP3, og efter halvandet år med papir- og patentarbejde har kunstneren nu udtalt, at projektet forventes at blive lanceret i starten af 2014.

"Den mest enkle måde at beskrive, hvad vi har opnået er, at vi har frigjort artisternes musik fra den digitale fil og genoprettet den til dens originale kvalitet - sådan som den var i studiet," skriver Young på sin Facebook-profil.

Musikservicen, der har fået navnet Pono, vil indeholde en et online lydbibliotek, og der vil derudover blive lanceret portable musikafspillere samt digital-til-analog konverteringsteknologi.

"Pono starter ved kilden: artistgodkendte studiemasters, som vi har fået eksklusiv adgang til. Derefter arbejder vi med vores geniale partnere ved Meridian på at åbne op for rigdommen ved artisternes musik til jer. Der er ikke noget bedre end at høre denne musik, og vi arbejder hårdt for at gøre oplevelsen tilgængelig for alle musik-elskere," forklarer Neil Young. 

Der forlyder dog stadig ikke noget om, hvor stort det egentlige lydbibliotek bliver, men der skulle ifølge Rolling Stone allerede være etableret en aftale med Warner Music Group – som i mange år har udgivet Youngs musik – og sidste år var der tale om samarbejde med de to andre multinationale selskaber, Universial Music Group og Sony Music, der skal bidrage med remasterede versioner af deres musikkataloger.

Young er generelt kendt for sit øre for høj lydkvalitet. Debut-lp'en fra 1968 var også et af de første album til at blive mixet med Haeco-CSG teknologi, som forbedrede lyden på stereoalbums spillet på monoanlæg. Derudover har Young også været meget involveret i processen med at remixe og remastere sit bagkatalog gennem årene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA