x

Play/Rec fylder fem år – og fejrer sig selv på cd

Play/Rec fylder fem år – og fejrer sig selv på cd

I 2006 er det fem år siden, det københavnske pladeselskab Play/Rec udsendte sit første album. Siden har selskabet markeret sig ganske pænt på den alternative scene med både garagerock, lo-fi, hardcore, sadcore, en smule elektronika og meget mere. Og nu fejrer de så deres fem års jubilæum med cd’en ”Five Years”, hvor samtlige selskabets 10 artister medvirker – og har indspillet fortolkninger af hinandens numre.

Således kan man høre bandet Menfolk spille den alternative bluesgruppe Monotons ”Chilblain Heart” i en slags hardcore/industrial-version, men Monotons egen tunge ”Are We Enemies?” er blevet til en slags lo-fi/country i The Violet Hours fortolkning. Og så videre, og så videre.

”Five Years”-cd’en er på gaden mandag den 3. juli, men hvis du opholder dig på årets Roskilde Festivals campingområde onsdag den 28. juni sidst på eftermiddagen, kan du få en forsmag, idet Play/Rec her vil holde et releaseparty, som går ud på, at de tre Play/Rec-bands Barra Head, Menfolk og The Unit vil køre rundt og give minikoncerter – og byde på øl. Menfolk giver også koncert på Roskildes Pavilion Junior-scene 27. juni kl. 18, mens Barra Head spiller på Pavilion-scenen torsdag den 29. juni kl. 20.30. The Unit har ligeledes spillet på Paviion Junior-scenen, når dette læses.

Tracklisten på ”Five Years” er som følger:
Barra Head: ”If It Ain’t Broke” (The Unit)
The Unit: ”Simonix/Deserters” (Lack)
Lack: ”Kill The Lights” (Barra Head)
Menfolk: ”Chilblain Heart” (Monoton)
Monoton: ”The Storyteller’s Been Up All Night” (The Violet Hour)
The Violet Hour: ”Are We Enemies?” (Menfolk)
Mount Eerie: ”Not Too Fancy” (Janosch)
Janosch: ”Wooly Mammoth’s Mighty Absence” (Mount Eerie)
The Kind Of Bitter: ”The Beat Up Blues” (The Magic Bullet Theory)
The Magic Bullet Theory: ”Dead Fight” (The Kind Of Bitter)

Play/Recs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA