x

P3s VM-sang storhitter

P3s VM-sang storhitter

Med den noget alternative VM-sang “Vi Redder Danmarks Ære” er det lykkedes P3 at skabe en slags national fodboldhymne på trods af, at Danmark slet ikke deltager ved VM i fodbold. På under en uge er sangen blevet den mest downloadede på musikportalen Payload.dk, som er det eneste sted, sangen kan købes.

Holdet bag sangen fortæller selv:
“Det er den første danske fodboldsang i historien, der er lavet til en slutrunde, hvor Danmark ikke deltager. Det er den første fodboldsang, hvor landsholdet ikke bliver nævnt med et eneste ord. Og det er ikke mindst den første fodboldsang, der rent faktisk holder, hvad den lover: Danmark taber ikke ved VM-slutrunden i Tyskland! For, som Morten Remar synger i omkvædet; "Vi’ de bedste, der ikk’ er med – det var godt, vi ikk’ tog afsted"...”

VM-sangen er lavet af P3 med tekst af komikerne Sebastian Dorset, Vicki Berlin og P3-værten og det omvandrende musikleksikon Henrik Milling, mens musikken er skrevet af en erfaren herre, Morten Remar fra hedengangne Back to Back – med stor respekt til klassiske VM-hymner som “Re-Sepp-Ten”, “En For Alle” og alle de andre – og det hele er produceret af Christian Munk. Og sammen kalder holdet bag sig Det Tynde Øl.

Der er også blevet lavet en musikvideo, der udelukkende viser klip og situationer fra landskampe, hvor det mildest talt er gået galt. Musikvideoen dukker, som den opmærksomme fodboldfan nok har opdaget, med jævne mellemrum op i DR1s dækning af VM i “Alles ist Fussball”.

På P3s hjemmeside, dr.dk/p3, har man endvidere mulighed for at streame sangen og downloade en karaoke-version.

Hør sangen hos P3

Køb sangen hos Payload


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA