x

Arcade Fires nye single er lækket – og fjernet igen

Arcade Fires nye single er lækket – og fjernet igen

I sidste uge skrev vi om Arcade Fire, deres kryptiske beskeder og teasende videoer. Nu er tiden endelig kommet, hvor canadierne smider deres nye single på gaden, "Reflektor", der samtidig er titlen på det kommende og meget imødesete album. Singlen bliver udgivet sammen med en musikvideo 9. september klokken 9 om aftenen amerikansk Østkyst-tid, hvilket vil sige klokken 03 i nat dansk tid.

"Reflektor" blev tidligere på dagen lækket, men pladeselskabet reagerede meget hurtigt og fik fjernet de fleste links til sangen, der er den første udgivelse siden 2010-albummet "The Suburbs". Bandets tredje album fik stor succes, og forventningerne til opfølgeren er høje – ikke mindst på grund af bandets egen promovering og virale kampagner. Nu er det så blevet offentliggjort, at Arcade Fire efter alt at dømme har fået ingen ringere end legenden David Bowie til at medvirke på førstesinglen.

Videoen til "Reflektor" er ifølge Pitchfork instrueret af stjernefotograf og instruktør Anton Corbijn, mens sangen er produceret af LCD Soundsystems James Murphy. Han har udtalt om det nye album: "Det lyder som Arcade Fire på den måde, som kun Arcade Fire kan lyde som Arcade Fire på, forstår du? Det er virkelig fucking episk. Seriøst. Jeg føler faktisk, at jeg på nuværende tidspunkt er for tæt på det hele til at tale om det og gøre det ordentligt."

Det musikalske kollektiv udgav deres debutalbum "Funeral" tilbage i 2004. Det blev efterfulgt af "Neon Bible" i 2007 og "The Suburbs" i 2010.

Se endnu en teaser til "Reflektor" lige her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA