x

De første gæster til Ken Gudman Prisen er på plads

De første gæster til Ken Gudman Prisen er på plads

Tilbage i juli kunne GAFFA fortælle, at Ken Gudman-Prisen i år går til trommeslager Kresten Osgood, der har arbejdet med alt fra hiphop-projektet Ikscheltaschel over popmusik til avantgarde-jazz. For at fejre Osgood kommer en række danske kunstnere, der skal spille sammen med aftenens æresgæst. Blandt de navne, der allerede nu er på plakaten til arrangementet, er digteren T.S. Høeg, guitarist Jonas Struck fra Swan Lee og den amerikanske jazz-veteran Butch Lacy.

Herudover har folkesanger Niels Hausgaard givet sit ja til at komme og medvirke i et aldrig før afprøvet samarbejde mellem ham og Kresten Osgood. I bestyrelseen for Ken Gudman-Prisen sidder Kristian Leth sammen med sine bandmedlemmer fra The William Blakes, og de udtaler følgende om fusionen mellem de to kunstnere: "Kresten Osgood og Niels Hausgaard har ikke spillet sammen før, men da Osgood spurgte, sagde Hausgaard ja. De ser et eller andet i hinanden, og vi er helt vildt spændte på at se, hvordan det viser sig på scenen."

Søndag den 20. oktober i år kan Ken Gudman Prisen fejre 10 års jubilæum. Den årlige prisuddeling anses herhjemme for at være en af rytmisk musiks vigtigste priser. Prisen er udformet af Ken Gudman Mindefonden, der er blevet stiftet til minde om trommeslageren Ken Gudman, der døde i 2003. Prisen har til formål at hylde og gøre opmærksom på danske musikere, der skaber musik i overensstemmelse med de musikalske dyder, Ken Gudman stod for: Integritet, personlighed og musikalsk håndværk. Desuden skal prisen også fremhæve de musikere, de færreste kender, men som gør en afgørende forskel for den danske musikscene samt dem, der kan formå at gøre al musik, vedkommende har indflydelse på, bedre.

Tidligere vindere af Ken Gudman Prisen tæller navne som Wili Jønsson, Aske Jacoby, Klaus Menzer, Mikkel Nordsø, Laust Sonne, Lars Skjærbæk og Cæcilie Trier.

Prisuddelingen bliver afholdt i Amager Bio den 20. oktober kl. 20.00, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA