x

Musik kan hjælpe dig med studierne

Musik kan hjælpe dig med studierne

Efter en lang og afslappende sommerferie har efteråret og et nyt semester meldt sin ankomst. Det betyder flere bøger, flere lektier og flere opgaver, som skal skrives. Men nu har Dr. Emma Gray, Klinisk Psykolog fra The British CBT and Counselling Service i London fundet ud af, at man kan effektivisere sin indsats på studiefronten ved at lytte til musik, imens man læser. Dr. Gray pointerer dog, at det er vigtigt at vælge den rette musik for det emne, som man læser.

Derudover kan følelsesladede popsange producere en øget spænding, som kan forstærke den kreative udfoldelse. Sidder man således og arbejder med sproglige eller kunstneriske fag, kan det betale sig at høre numre som Katy Perrys "Fireworks".

Har man valgt at gå i en retning, der har med tal at gøre, skal man lægge øre til en helt anden form for musik. Her mener dr. Gray, at klassisk musik er vejen til et bedre eksamensresultat. I hendes undersøgelse fandt hun, at elever, som lyttede til klassisk musik, imens de læste, scorede 12 procent bedre resultater i deres matematikeksaminer, hvilket svarer til en hel karakters forskel.

Hele undersøgelsen, som blev udført af dr. Gray, var bestilt af musiktjenesten Spotify, der selvsagt er glade for det positive resultat.

"Med millioner af studenter, der streamer musik på Spotify, er det da dejligt at se den positive effekt, som det kan have på deres studier," udtaler Angela Watts, vicepræsident ved Spotify.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA