x

Spids Nøgenhat hylder Lolland-Falster med ny single og video

Spids Nøgenhat hylder Lolland-Falster med ny single og video

"Lolland Falster" er Spids Nøgenhats første nye musikalske udladning siden kultalbummet "En Mærkelig Kop Te" tilbage fra 2001. Singlen er en forløber for det kommende album "Kommer Med Fred". Et album, der indeholder syv originale og nyskrevne dansksprogede sange, foruden en coverversion af Furekåbens "Den Gennemsigtige Mand".

Spids Nøgenhat blev oprindeligt dannet som et sideprojekt tilbage i 1996 af Henrik "Hobbitten" Klitstrøm, Morten "Aron" Larsen samt Uffe "Aramis" Lorenzen, der på daværende tidspunkt alle var medlemmer af On Trial. I årevis har de dannet kernen af en produktiv og internationalt influerende københavnsk undergrund. Her er udsprunget flere udløbere som Baby Woodrose, Aron, Ghost Rocket, Dragontears, Black Beacon Orchestra samt senest Blind Owl & Good Spirit.

Inspireret af dansksproget syrerock som Røde Mor, Alrune Rod og De Fortabte Spillemænd spillede de få jobs over de tidlige år med en blanding af covernumre og eget materiale. Dette samarbejde kulminerede i 2001 med udgivelsen af albummet "En Mærkelig Kop Te", som måske ikke fik meget opmærksomhed ved udgivelsen, men senere har udviklet sig til et kultobjekt. Pladen er sidenhen blevet genoptrykt på vinyl.

I 2009 genopstod Spids Nøgenhat efter utallige opfordringer, nu udvidet med rytmegruppen Anders "Moody Guru" Skjødt og Anders "Fuzz Daddy" Grøn, der begge i mellemtiden har spillet med i Baby Woodrose. Dertil kommer lysmanden Sebastian "Zeppo" Bülow og hans psykedeliske visuals, der har medvirket til at gøre Spids Nøgenhat-koncerter til en helstøbt totaloplevelse. De spillede blandt andet på Roskilde Festival i 2011, hvor showet resulterede i livealbummet "De Sidste Her På Jorden" fra 2012.

Den 21. oktober udsender Spids Nøgenhat opfølgningsalbummet "Kommer Med Fred" på Bad Afro Records og spiller i den anledning få udvalgte koncerter i Danmark:

01/11/2013: Atlas, Aarhus

02/11/2013: Studenterhuset, Aalborg

09/11/2013: Pumpehuset, København

Se videoen til "Lolland-Falster" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA