x

11. september fra et musikalsk perspektiv

11. september fra et musikalsk perspektiv

I dag for 12 år siden skete det, som ingen amerikanere kunne have forestillet sig. Et terrorangreb rettet mod selveste New York og World Trade Center samt Pentagon. Ud over de mere åbenlyse ændringer, der kom i kølvandet på angrebet, har krigen mod terror og jagten på Osama Bin Laden også ændret musikkens verden.

En række kunstnere har siden 9/11 følt behov for at skrive om deres følelser, hylde overlevende og redningspersonale eller bare minde os om, hvad der egentlig skete den dag for 12 år siden. Vi har udvalgt et par af de mange sange, der på den ene eller den anden måde er knyttet til de forfærdelige ting, der fandt sted den 11. september 2001. 

Paul McCartney sad i et fly på vej mod John F. Kennedy-lufthavnen, da tårnene faldt. Hændelsen ramte ham hårdt på et følelsesmæssigt plan, og dagen efter skrev han "Freedom".

"My City Of Ruins", der blev skrevet om Bruce Springsteens hjemby New Jersey, er i høj grad blevet forbundet med 9/11. Ikke mindst på grund af hans deltagelse ved flere velgørenhedsarrangementer efter angrebet. Sangen stammer fra albummet "The Rising", der som helhed tager udgangspunkt i terrorangrebet og livet i følgerne af det.

I Leonard Cohens nummer "On That Day" synger veteranen om den dag, der sårede New York, og om hvordan han prøvede at håndtere situationen.

"An Open Letter To NYC" handler om den kærlighed, Beastie Boys har til deres hjemby New York samt håbet om, at man igen vil kunne føle sig tryg efter den skrækkelige hændelse.

Taylor Swift har flere gange skrevet på sin blog om, hvordan hun som 11-årig ikke var i stand til at forstå, hvad der skete den 11. september 2001. I sidste ende skrev hun sangen "Didn't They".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA