x

Lars H.U.G. på turné med verdenskulturelt islæt

Lars H.U.G. på turné med verdenskulturelt islæt

Det er ikke så tit, at Lars H.U.G. tager instrumenterne på nakken og drager på turné, men til efteråret sker det altså. Med start den 31. oktober vil H.U.G. – der i går fyldte 60 – turnere rundt med en konstellation af kulturelt format. Han har etableret samarbejde med tre forskellige kvindelige musikere, der er bosat i forskellige nordiske lande, med forskellige etniske baggrunde.

Fra Sverige skal H.U.G. spille sammen med Nadin Al Khalidi, som oprindeligt stammer fra Irak. Hun har haft stor succes med sit band Tarabband, der har spillet på flere større festivaler som Stockholm Kultur Festival.

Fra Finland skal Lars H.U.G. optræde med Cinta Hermo, der betegnes som landets ukronede flamencodronning. Cinta, der har andalusisk baggrund, tager den spanske roma-flamencoguitarist Jesús Carrasco fra Andalucien med på scenen. 

Til slut skal Lars H.U.G. spille sammen med den kurdiske Mizgin, der til dagligt er bosat i Danmark. Mizgin har med sin første udgivelse i Tyrkiet haft stor succes med 100.000 solgte eksemplarer. Hun tager til koncerten sin trofaste makker, saxofonisten Anders Honoré med.

Turnéen starter i den 31. oktober i Gimle, Roskilde og rykker derefter til Grønnegades Kaserne i Næstved, hvor H.U.G. spiller den 1. november. Dagen efter, altså den 2. november spiller H.U.G. på Københavns Musikteater. H.U.G. har blandt andet lovet at spille sine store hits "Mon De Kan Reparere Dig" og "Natsværmer", og det skal blive spændende at høre, hvad det farverige og stærke band får ud af hans evergreens.

Køb billetter via spillestedernes hjemmesider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA