x

French Films gæster Aarhus og København

French Films gæster Aarhus og København

Det finske band French Films gæster Studenterhus Aarhus onsdag den 18. september og Ideal Bar ved Vega i København 19. september. De fire unge Helsinki-drenge vandt tidligere på året en European Border Breaker-pris, en pris, der uddeles til kunstnere, som har slået igennem i Europa uden for deres hjemland – og en pris, som Nabiha også modtog ved samme lejlighed. Bandets musik kan beskrives som en blanding af post-punk, surf-rock og garagerock.

Drengene er lige nu albumaktuelle med deres anden plade "White Orchid", som udkom i april, og hen over sommeren og efteråret tager de på Europa- og USA-turné, hvor de altså blandt andet gæster Studenterhus Aarhus og Ideal Bar.

Allerede sidste år kunne man opleve French Films i Danmark. Efter deres debutalbum "Imaginary Future" blev gruppen udvalgt til at spille på Roskildes Festivals Pavilion Junior-scene. Her uddelte GAFFAs Mikkel Drejer Bertelsen fire ud af seks stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Lige fra koncertens begyndelse havde det finske rockband French Films taget på publikum og leverende en gedigen gang feststemt britrock med finsk islæt".

Opvarmningen i Aarhus leveres af Kedo. Bandet blev startet af nogle skolekammerater fra Kolding tilbage i 2009. Allerede deres første år blev de offentliggjort som et af de første navne, der skulle spille på Jelling Musikfestival. I 2010 udgav de ep'en "Seeking for Love", og efter at forsangeren har holdt en kort pause, udsendte de i november 2012 deres nye single "New Life."

Opvarmningen i København står The New Investors for. The New Investors musik er en blanding af psykedelisk 60'er-pop og moderne indie, med tilføjelse af groovy Manchester-beats fra tid til anden. Sangene peger i forskellige retninger og kombinerer elementer fra blandt andre The Rolling Stones og Fleetwood Mac. Hør nummeret "Tonight Is All".

Da French Films gæstede Roskilde Festival sidste år, gav de et interview til GAFFA TV, og det kan du se her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA