x

Vinderen af DM i Mix er fundet

Vinderen af DM i Mix er fundet

I aftes blev det årlige DM i Mix afholdt i Pumpehuset, og vinderen blev den første kvindelige Danmarksmester i mix nogensinde. Nemlig Katrine Kcl, som med alle dommerstemmer vandt foran DJ Needlesplit på andenpladsen og DJ Credit på tredjepladsen.

I år er det 30 år siden, at det internationale DMC, Disco Mix Club, blev stiftet og afholdt den første omgang af de officielle verdensmesterskaber for dj's, World DJ Championships. Det var ligeledes DMC, der kort efter oprettede DM i Mix, og i går afholdt organisationen både sit jubilæumsshow og DM i Mix 2013.

DM i Mix foregår således, at hver deltagende dj har seks minutter i selskab med to pladespillere og en mixer. Den, der efterfølgende har udmærket sig bedst i de forskellige teknikker samt skabt de mest interessante mix vinder. 

Danmarksmesteren i mix skal repræsentere Danmark i DMC World Championships, der i år finder sted i London 5. oktober. Her skal Katrine Kcl dyste mod 25 af verdens dygtigste dj's, i øvrigt som den første kvindelige deltager fra et europæisk land. I de sidste fire år er det DJ Graded (billedet), der har stået for denne tjans, og i 2012 blev det til en flot 5. plads. Det er imidlertid lang tid siden, at Danmarks kunne se sig selv på sejrsskamlen til DMC World Championships. Sidst var i 1996, hvor DJ Noize tog den prestigefyldte førsteplads. Blandt andre danske dj's til DM i Mix gennem tiden kan nævnes markante navne som Soulshock, Cutfather, Static, Turkman Souljah, Ugerløse og Knud.

Til jubilæumsshowet var der optrædener fra navne som Wafande & Kaka, Raske Penge & Turkman Souljah, Sicknature og Negeren (tidligere kendt som Peaceful James), ligesom der var breakdance med Freestyle Phanatix, beatboxbattle mellem Nico Omega & Afandim samt dj-shows fra DMC-mestrene DJ Nd (Belgien) & DJ Ego (Sverige), som også udgjorde en del af det internationale dommerpanel. Aftenens vært var Per Vers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA