x

4 Guys From The Future er tilbage i nutiden

4 Guys From The Future er tilbage i nutiden

"You Don't Know What You're Doing" er titlen på det første udspil fra drengene i 4 Guys From The Future siden 2010, hvor de udgav det anmelderroste debutalbum "Under The New Morning Sun." Til singlen er der blevet produceret en video, hvor Stefan Björklund (Tamburhinoceros/Beadbeat Boyhood) og Louie McPherson (Deadbeat Boyhood) står bag det visuelle udtryk.

Sanger og komponist Bjarke Porsmose siger sådan om sangen:

- Det er et psykologisk ladet nummer. Teksten kredser om angst, tvivl, fobiers overtag: om ikke at kunne tænke sig ud af gentagelserne i sit eget hoved. Teksten er hentet fra både nære personlige forhold og egne følelsesmæssige erfaringer. Den handler om depression, mest personligt, men også kulturelt. Den kulturelle depression kan minde om den personlige, om vores problemer ved at føle kulturen som gået i stampe, om at have svært ved at finde måder at bidrage med forandring på. Intuitivt er det sådanne tanker, teksten kredser om. Depressionen forløses dog i sangen, mest af musikalske årsager. Nummerets grundspor er optaget i 2011 og består udelukkende af et tromme- og basspor, et delvist improviseret sammenspil over en tidlig indspilningsskitse af nummeret. Skitsen blev til under vores koncerter i Frankrig 2011-2012.

På 4 Guys From The Futures andet album, der får titlen "Adagio" har hovedmanden Bjarke Porsmose forfinet sin sangskrivning og præsenterer et værk med rødder i de temaer, bandet udsprang af; eksistens, kærlighedskvaler, angst og fobier. Sangene nåede at blive afprøvet live på en Europaturné som support for landsmændene og vennerne i Choir of Young Believers, inden 4 Guys From The Future gik i studiet og indspillede.

"Adagio" er kommet til live i tæt samspil mellem sanger Bjarke Porsmose og bassist Mads Brinch Nielsen. Sidstnævnte har siddet bag knapperne under indspilning og miksning. Albummet udkommer 28. oktober.

4 Guys From The Futures debutalbum "Under The New Morning Sun" blev i øvrigt i 2010 kåret til årets tredjebedste album af GAFFAs skribenter. GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann gav pladen fire stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA