x

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Uanset om du er til pop, rock, singer-songwriters, teaterkoncerter eller noget helt fjerde, så skulle det være muligt at finde et musikalsk arrangement, der behager i den kommende weekend. GAFFA anbefaler endnu engang et udvalg af koncerter på dansk grund, som er værd at bruge tid og penge på.

FREDAG

København

Teitur, Glassalen Tivoli, klokken 19.30

Siden debuten "Poetry & Aeroplanes" udkom for snart 10 år siden har Teitur virkelig markeret sig på den internationale musikscene. Med seks album og adskillige turnéer i ryggen er han nu klar til at give Glassalens koncertgæster en oplevelse med både nye og gamle udgivelser. Den seneste, netop udgivne plade "Story Music" fik fire stjerner med på vejen af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez under overskriften "Elegant og rigt facetteret sjette album fra den færøske trubadur."

Ian Anderson, Falconer Salen, klokken 20.00

I 1972 skrev og indspillede engelske Jethro Tull med Ian Anderson i front den progressive rock-klassiker "Thick As A Brick", som røg til tops på Billboards hitliste og var en stor succes i en lang række lande verden over. Sidste år var det dermed 40 år siden, at det stilskabende album udkom, og Jethro Tull-frontmand Ian Anderson fejrede jubilæet med at indspille en opfølger med titlen "Thick As A Brick 2". Nu gæster han Danmark og spiller i øvrigt også i NRGI Arena i Aarhus lørdag den 21. september.

Dagen Før – Kim Larsen-teaterkoncert, Aveny T, klokken 20.00

For første gang har Kim Larsen givet et teater lov til at fortolke sange fra hans lange og gloværdige karriere som soloartist og sangskriver. Den firedobbelte Reumertvinder Elise Kragerup, der også iscenesatte Anne Linnet teaterkoncertsuccesen "Hvid Magi", instruerer Jimmy Jørgensen, Kristoffer Fabricius, Rikke Bilde og Kitt Maiken Mortensen.

Wedding Present, Loppen, klokken 21.00

Den britiske indierock-gruppe Wedding Present, der har eksisteret siden midt firserne on/off er tilbage og opfører "The Hit Parade". Pladen er en genudgivelse fra 1992 og 1993, hvor The Wedding Present satte sig for at udgive en single hver måned, med et originalnummer på a-siden og et covernummer på b-siden. Både a- og b-siderne blev sidenhen udgivet på pladerne "The Hit Parade" 1 og 2. Bandet spiller denne aften begge plader i deres fulde længde.

Aarhus

Vince Clarke, Train, klokken 23.59

The Godfather of synth-pop Vince Clarke, der er kendt fra nogle af 80'ernes største, engelske navne, herunder Depeche Mode, Yazoo og Erasure, lægger vejen forbi Aarhus. Her vil han fremføre et dj-sæt med kufferten fuld af gamle tracks. Clarke vil remixe sange fra sin tid i de respektive bands, hvoraf man blandt andet kunne forestille sig, at hits som "Chains of Love", "Just Can't Get Enough", "New Life", "Sometimes" og "Always" vil dukke op. Foruden Clarke selv vil koncerternes line-up bestå af NorthAce alias Kristian Riis og René Thalund, begge kendt fra Nephew, samt Champain Crew, der består af Gerth B og Sus Love. Clarke dj'er også på KB3 i København lørdag den 21. september.

LØRDAG

København

Teaterkoncerten København, Nørrebro Teater, klokken 20.00

Nørrebro Teater opfører en ny teaterforestilling, der er baseret på 23 sange fra forskellige danske kunstnere. Alle sangene handler om Danmarks hovedstad, som også lægger navn til forestillingen. Det er blandt andre sange som "Lyset over Nørrebro" af Magtens Korridorer, "København" af Ulige Numre, "Bor Her" af Raske Penge og "Forelsket i København" af Bent Fabricius Bjerre & Volmer Sørensen, der fremføres på scenen. Forestillingen opføres af skuespillerne Cecilie Stenspil, Laus Høybye, Trine Pallesen, Tom Jensen og Jannie Faurschou.

Aarhus

Per Vers (billedet) & Mixed Ape Music Allstars, Atlas, klokken 20.00

Atlas ligger hus til en femdobbelt releasefest denne aften. Per Vers' pladeselskab Mixed Ape Music udsender et overflødighedshorn af nye vinyler og har derfor valgt at samle alle festerne til én stor. Per Vers er kendt som en af Danmarks mest intelligente og engagerede rappere. En sprogmester, der både formår at lege med sprogets mange virkemidler, improvisere og også tage livtag med seriøse emner, som det skete på hans meget roste album "Ego" fra 2011, som GAFFA gav fem stjerner med ordene: "Per V mere frisk og veloplagt til at fortælle end nogensinde." På aftenen kan man også opleve Nappion, Kriswontwo, Terry tester, Exampler og Blacc El – og så er familien netop blevet udvidet med et længe savnet navn, Vincent Van Go Go.

"Bagsidesanger" bog-release, Løves Bog- og Vincafé, klokken 16.30

GAFFA-skribent Espen Strunk præsenterer Jan Toftlund-bogen "Bagsidesanger". Toftlund var en markant skikkelse på den danske musikscene i 70'erne og 80'erne, men døde i 1990, kun 40 år gammel, efter mange års misbrug af alkohol, hash og til sidst også hårdere stoffer. Han huskes nok bedst for sangen "Syrenprinsesse", som Kim Larsen fortolkede på sit storsælgende album "Forklædt Som Voksen" fra 1986, og nåede i alt at udgive syv album. Plader indspillet med blandt andre markante musikere som Erik Grip, Ole Fick, Martin Andersen og Lasse og Mathilde, ligesom Anne Linnet medvirkede på flere af hans udgivelser. Eftermiddagen vil byde på et kort foredrag om Toftlund ved Espen Strunk og forskellige musikalske fremførelser af Jan Toftlunds tekster.

Aalborg

Eivør & Ginman, Huset, klokken 19.30

Oplev sangerinden Eivør Pálsdóttir og kontrabassisten Lennart Ginman med band. Man kan høre et musikalsk møde mellem den akustiske jazz og den elektroniske musik, sammensmeltet i et nutidigt udtryk. Musikken er nyskrevne sange af Ginman og Eivør tilsat et par tidløse klassikere. Eivør Pálsdóttir har udgivet en lang række albums i eget navn, hvor hun viser sin store kunstneriske spændvidde. Ginman har adskillige albums bag sig som instrumentalist og komponist, hvoraf blandt andet hans samarbejde med Sort Sol-sangeren Steen Jørgensen i Ginman/Jørgensen er nævneværdigt.

Vejle

Allan Olsen, Vejle Musikteater, klokken 20.00

Nordjyden drager sydpå og giver de midtjyske koncertgængere mulighed for at opleve sange fra et imponerende bagkatalog. Allan Olsen har for længst slået sig fast som en af Danmarks absolut bedste sangskrivere. Selvom karrieren har lagt tekstmæssige smutveje forbi Alaska, Bombay og Merkur, så har der aldrig været tvivl om, hvor Allan Olsen kommer fra. Og med den seneste udgivelse Jøwt, der fik fem stjerner i GAFFA med ordene "Ude godt, hjemme bedst", har han igen bevist sit værd. Heldigvis har han forladt det nordjyske eksil og udvidet sine koncerter til resten af landet. Vi kan endda få fingrene i pladen, der i begyndelsen ellers kun blev solgt nord for Limfjorden og kun blev forhandlet hos de lokale Spar-købmænd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA