x

Pat Metheny kommer til København

Pat Metheny kommer til København

Lørdag den 3. maj 2014 kan man opleve jazzguitaristen Pat Metheny med sin nye bandkonstellation "Unity Group" i Falconer Salen i København. Om den nye samling af musikere har Pat Metheny udtalt:

– The Unity Band Project har været "life-changing" for mig. Jeg har været kapelmester i mange grupper med talentfulde musikere, men oplevelsen med dette band aften efter aften har været inspirerende på en måde, jeg aldrig har oplevet tidligere. Da vi gik af scenen ved vores sidste koncert, var det eneste, jeg tænkte på, at jeg ikke ønskede, det skulle ende, og jeg vidste, at Chris (Potter, saxofon), Antonio (Sánchez, trommer) og Ben (Williams, bas) havde det på samme måde, fortæller Metheny og fortsætter:

– Siden da har jeg prøvet at finde en måde at forlænge vores tid sammen. Samtidig har det rykket i mig for at komme til at skrive mere frodig og harmonisk tæt musik, som altid har været en stor del af det materiale, jeg har skrevet til mine større grupper og projekter. Jeg vågnede en nat med en spændende tanke om virkelig at tage "Unity"-konceptet hele vejen og for første gang skabe en platform, der kunne dække hele spektret af ting, jeg har lavet som kapelmester gennem årene, og samle det under et tag. Med dette line-up er alt lige fra "Bright Size Life" til "Secret Story" til alt mit regelmæssige bandmateriale til "Song X" inden for rækkevidde – og mere til. Og jeg forventer at kunne integrere hele "Orchestrion"-konceptet yderligere med det stof, som dette band er lavet af.

I løbet af sin karriere har Pat Metheny udgivet talrige musikalske materialer både som soloartist, i forbindelse med duetter, trioer og stribevis af andre kollaborationer. Derudover har han været nomineret og vundet flere Grammy Awards, senest i år med Unity-gruppen, som vandt for "Best Jazz Instrumental Album" med udgivelsen "Unity Band".

Billetsalget begynder fredag 20. september kl. 10.00 gennem Billetnet.dk, på telefon 70 15 65 65.

I 2010 gav Pat Metheny koncert i Tivolis Koncertsal i København, hvor han fik fem flotte stjerner af GAFFAs Ivan Rod, der skrev følgende: "Pat Metheny er en musiker uden lige. Enestående, ekvilibristisk. Uanset set-up."

Pat Metheny og Unity Group offentliggjorde i sidste måned en koncert i Musikhuset Aarhus 1. maj. Billetsalg via musikhusetaarhus.dk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA