x

M.I.A.s langemand kan koste hende dyrt

M.I.A.s langemand kan koste hende dyrt

Det er kommet frem, at den rebelske rapper og sangerinde M.I.A. er blevet pålagt at betale en bøde på intet mindre end $1,5 millioner, hvilket svarer til 8,3 millioner kroner. Siden hændelsen den 13. marts 2012 er der, ifølge The Hollywood Reporter, sket det, at NFL (National Football League, red.) i al diskretion har lagt sag an mod den 38-årige stjerne. 

M.I.A. optrådte sammen med Madonna og Nicky Minaj til USA's mest sete tv-begivenhed, hvor hun giver kameraet fingeren midtvejs gennem "Give Me All Your Luvin", mens hun mimer ordene: "I don't give a fuck". Historien startede først som en forsidebasker og gav anledning til forargede miner, men det er nu blevet offentligt, at M.I.A. sandsynligvis ikke slipper gratis fra sin handling.

NFL står fast på søgsmålet og begrunder miseren med kontraktbrud og anledning til dårlig omtale og dårligt ry. M.I.A. har ifølge NFL misbrugt deres tillid til at skabe omtale omkring sin egen person, hvilket ikke kan accepteres. Ifølge M.I.A.'s advokat Howard King er popstjernen snart klar til at gå ud i offentligheden med sagen, som hun finder yderst latterlig. Hun havde håbet på, at man kunne finde en løsning under private forhold. Det lader dog ikke til, at NFL har tænkt sig at bukke under i denne sag. 

M.I.A. debuterede tilbage i 2005 med albummet "Arular", som fik en rosende modtagelse med topkarakter fra Allmusic med 5/5 samt i Rolling Stone 4/5 og Pitchfork 8,6 ud af 10. Herhjemme blev albummet også modtaget med rosende ord, hvor GAFFAs anmelder Morten Schwartz Lausten tildelte albummet hele seks stjerner: "Selvom den srilankanske flygtning Maya, der står bag M.I.A., er prisbelønnet, feteret billedkunstner, er hun på ingen måde assimileret med mainstream eller pop." 

M.I.A. udgiver 5. november sit fjerde studiealbum, "Matangi".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA