x

Morrissey 2006: Døden skal nok få fat i Rolling Stones en dag

Morrissey 2006: Døden skal nok få fat i Rolling Stones en dag

GAFFA fylder 30 år i september, og det fejrer vi blandt andet med en citatsamling, hvor vi hver dag bringer et udvalg af de bedste citater fra vores mange, mange interviewofre gennem tiden – med et nyt år hver dag. Vi fortsætter med 2006 og arbejder os gennem måneden frem mod 2013.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

"Det gik meget stærkt for os efter det første album. Vi var meget imponerede over det hele og festede igennem ret hårdt. Vi spildte helt sikkert en masse tid." – Nick Valensi, The Strokes, januar 2006.

"Nu har jeg i 2005 allerede mødt Robyn, Karen, Katie Melua og Sanne Salomonsen! Så hvad med Shania Twain?" – Clement Kjersgaard om, hvilken musiker han gerne vil på date med, januar 2006.

"Det kan godt være, at andre råber op om postnumre og overfladisk pengepis som "In Da Club", men dér hopper jeg fra. For mig har det handlet om at lave en plade om mig selv og ikke et nutidigt bud på, hvordan en nutidig hiphop-skive skal lyde." – Anders Matthesen alias Anden om hans rap-album, februar 2006.

"Når vi bliver sammenlignet med bands, er det ofte grupper, som vi ikke kendte, da vi skrev numrene. Der var en sang, vi havde, hvor folk sagde til os, at den lød som The Jam. 'The hvem…?' Og så lyttede vi til The Jam og måtte give dem ret og ændrede derefter sangen." – Andy Nicholson, Arctic Monkeys, februar 2006.

"Jeg var engang ude for sådan en aften, hvor der blev sat den ene jazzplade med Cæcilie Norby på efter den anden. Og jeg vil gerne sige til alle piger, der læser det her: Gør det aldrig!" – Henrik Marstal, februar 2006, om hans foretrukne musik til en erotisk aften.

"Det virker ikke, når jeg skal bruge metaforer. Jeg skal sige tingene, som de er, uden omsvøb, og det er nok den ærlighed, der når ind til folk." – Rasmus Nøhr, marts 2006.

"De, der ikke kan lide Big Fat Snake, er dem, der ikke ved, hvad rock'n'roll drejer sig om." – Peter Viskinde, marts 2006.

"Jeg tænkte: 'Nu vil jeg ikke længere ned. Nu må jeg, hvis det er muligt, få trukket den streg i sandet. Lave det hårde klip fra den livsform, jeg er havnet i.' Om jeg så skulle feje gader eller slå græsplæner." – Michael Falch om at stoppe sit misbrug, marts 2006.

"Hvis jeg bliver rigtig rig, så vil jeg have sådan en facetslebet diamant, det kunne se godt ud" – Johan Olsen, Magtens Korridorer, om sin blå fortand, april 2006.

"Da jeg stod med det færdige album, føltes det som at være på date med en forkert T-shirt." – Mads Langer om sit første forsøg på at indspille et album, april 2006.

"Rolling Stones, for eksempel, eksisterer kun, fordi de nægter at stoppe. Det er ikke ligefrem, fordi de laver vigtig spirituel musik, som hele verden har brug for. Døden skal nok få fat i dem en dag." – Morrissey, april 2006.

"Jeg venter altid forgæves på, at børn skal imponere mig, og jeg synes ærlig talt, at de er overvurderede." – Morrissey, april 2006.

"Min indtægt ligger på niveau med dagpengesatsen. Jeg kunne godt tjene mere, hvis jeg optrådte mere, men jeg har det fint med at leve på det plan, jeg lever på nu." – Peter Sommer, april 2006.

"Jeg tror, at man har den største chance for at blive stående, hvis man bare tager skyklapper på og koncentrerer sig om sit eget materiale frem for at forsøge et eller andet, der er oppe i tiden." – Peter Sommer, april 2006.

"Når man er pige og er aggressiv eller ligefrem, så er man en bitch, der kun gør det for at få publicity. Så er man automatisk en medieluder, medmindre man er rapper eller med i et indierockband." – Pink, april 2006.

"Gad vide, hvor meget kokain George Bush har støvsuget op i sin collegetid?" – Wayne Coyne, The Flaming Lips, april 2006.

"Jeg følte det på samme måde med Kurt (Cobain, red.). Faktisk har jeg stadig i dag problemer med at høre hans musik." – Eddie Vedder om, at mange ikke har kunnet tåle at høre Pearl Jam efter ulykken på Roskilde, maj 2006.

"Jeg nedstammer fra surferhippies, så der har aldrig været noget krav om, at jeg skulle leve et liv med karriereræs." – Jack Johnson, maj 2006

"Noget af vores musik er god smag, men der er fandeme også noget af, der er rigtigt skidt-mads." – Lina Rafn om sin egen musik, juni 2006.

"Prøv at forestille dig et barn, hvis første koncert er med Yeah Yeah Yeahs, det kan kun blive et cool barn." – Nick Zinner, Yeah Yeah Yeahs, juni 2006.

"Det ville faktisk passe mig meget bedre, hvis folk hørte "Crazy" som en del af albummet, frem for bare den sang, men det er for sent nu." – Danger Mouse, producerhalvdelen af Gnarls Barkley, juni 2006.

"Jeg besluttede mig for at holde en pause, men min hjerne kan virkelig ikke holde op med at arbejde." – Jack White om begyndelsen på The Raconteurs, juni 2006.

"Du kan se folk have sex i et Big Brother-hus i den bedste sendetid, men du kan ikke spille "The Sodom And Gomorrah Show i radioen." – Neil Tennant, Pet Shop Boys, undre sig over briternes mediemæssige dobbeltmoral, juni 2006.

"Med fem børn på CV'et burde jeg nok ellers være en slags ekspert, men jeg husker ikke lige, hvad der virkede." – Morten Stig Christensen om den perfekte musik til en erotisk aften, juni 2006.

Anders Matthesen bruger anmeldelser som underlag

"Kan du huske, hvad der skete, sidste gang en dansker prøvede at fortælle en joke? Jeres flag blev brændt, og der var optøjer i hele verden." – Pete Doherty, juli, 2006.

"Jeg læser dem da. Og derefter lægger jeg dem som underlag, mens jeg borer min guldplade op på væggen. Det drysser jo, det skidt." – Anders Matthesen alias Anden om lunkne anmeldelser, juli 2006.

"Jeg er faktisk ikke en total nørd, selv om det ser sådan ud, når jeg går rundt med morgenhår sidst på eftermiddagen." – Mikael Simpson, juli 2006.

"Jeg har danset mere end du tror i min kørestol." – Evald Krog, formand for Muskelsvindfonden og initiativtager til Grøn Koncert, juli 2006.

"Den eneste grund til, at jeg laver musik disse dage, er for at kunne købe det dyre pudsemiddel til mit forgyldte palæ." – Brett Anderson, Suede, om at gå solo, august 2006.

"Der eksisterer en konstant ambition for os om at høre vores sange ude af den normale musikkritiker-kontekst. I en bar, på en klub eller et eller andet sted, du ikke forventer. Jeg vil være Madonna, grundlæggende." – Thom Yorke, august 2006.

"Jeg vil sige, at mine filmroller har hjulpet mig med at skrive denne plade. I dag spiller jeg en rolle i de fleste af sangene." – Justin Timberlake, september 2006.

"Jeg havde brug for at få frigjort en masse indespærret energi, og det er nok derfor, jeg skriger af mine lungers fulde kraft på 'Ring The Alarm'." – Beyoncé, september 2006.

"Jeg har ingen Barbra Streisand-stemme, og jeg er heller ikke en rigtig musiker." – Charlotte Gainsbourg, september 2006.

"'Lady Marmalade' var sjov, men jeg har altid lyttet til de her fantastiske legender, og det var faktisk til deres musik, at jeg begyndte at synge som helt lille." – Christina Aguilera, september 2006.

"Mine tekster er hverdagsnære, fordi det er sådan, jeg kan lide dem. Jeg er ikke nogen poetisk person og læser aldrig digte." – Lilly Allen, oktober 2006.

"Jeg er ikke pro-Bush, men det er sgu for nemt at høste bifald på bare at råbe 'Fuck Bush'." – Brandon Flowers, The Killers, oktober 2006.

"Jeg mener, alle burde synge i badet. For hvis du synger, er det meget svært at være sur." – Jens Rohde, oktober 2006.

"Jeg opgiver de ting, der kommer naturligt til mig." – John Mayer, november 2006.

"Oprindeligt ville jeg ikke have mit ansigt på coveret, for jeg syntes ikke, at folk behøvede at se, hvordan jeg så ud." – James Morrison, november 2006.

"Hvis du stikker din næse lidt frem og får taget nogle billeder til avisen, så er der en genkendelse. Jeg ville da også kigge, hvis Harry Potter kom gående ned ad gaden." – Thomas Helmig, november 2006.

"Jeg ved, at nogle mennesker anser min musik som værende halvkedelig, og det er fint. Den musik, de kan lide, kan jeg ikke lide." – John Mayer, november 2006.

"Jeg har virkelig svært ved at se en fællesnævner ved bands som os, AFI, Fall Out Boy og Panic! Er det bare fordi, vi bruger eyeliner?" – Gerard Way, My Chemical Romance, november 2006.

"Efter at jeg læste, at Ozzy Orbourne har snortet en række levende myrer, som var de kokain, og slikket Nikki Sixx' urin op, så må jeg bare nyde en date med ham på Jensens Bøfhus." – Carsten Bang om, hvilken musiker han vil på date med, november 2006.

"Halvdelen af det lort, de gav mig, røg på lossepladsen, resten bruger jeg, bortset fra dildoerne, der står i en glasmontre." – Clemens om besøget fra De Fantastiske Fem, december, 2006.

"Jeg ser altid steder hen, hvor det ikke er meningen, at jeg skal kigge. Jeg samler på ting og bruger dem så i mine sange." – Tom Waits, december 2006.

"Michael Bolton, ham synes jeg er ret så pinlig. Altså, jeg har ikke noget med ham mere – det er heldigvis blevet hugget." – Ellen Hilingsøe om sin mest pinlige plade, december 2006.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

Gi' Et Nummer

Vi fejrer også jubilæet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at du kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Thomas Helmig, C.V. Jørgensen og Aqua udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson over Nephew til The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet "URK præsenterer", hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Læs mere om albummet og køb det via GAFFA Shop her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA