x

Madonna 2008: "Der er meget, jeg endnu vil opnå"

Madonna 2008: "Der er meget, jeg endnu vil opnå"

GAFFA fylder 30 år i september, og det fejrer vi blandt andet med en citatsamling, hvor vi hver dag bringer et udvalg af de bedste citater fra vores mange, mange interviewofre gennem tiden – med et nyt år hver dag. Vi fortsætter med 2008 og arbejder os gennem måneden frem mod 2013.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

"Da jeg havde set Travis spille, besluttede jeg mig for, at jeg ville lære mig selv at spille guitar." – Amy MacDonald, januar 2008.

"Der var mange artikler, hvor der stod sådan noget som 'velkommen til mørket', og sådan synes jeg altså ikke, vi er." – Bjarke Niemann, Spleen United, januar 2008.

"Tin min begravelse skal der spilles Carl Orffs 'Carmina Burana' med et kæmpe kor! Mindre kan ikke gøre det." – Camilla Bendix, skuespiller, januar 2008.

"Sangene er bekendelser fra et teenageliv med fortabthed, sorg, ensomhed, forelskelse, smerte… alle de følelser, et almindeligt teenageliv nu engang byder på." – Lykke Li, februar 2008.

"Jeg tror helt klart, at der opstår en kraft, når man gør ting uden et mål for øje." – Pernille Rosendahl, februar 2008.

"Der er en særlig drivkraft i at kaste sig over noget nyt. Til sidst i Aqua følte jeg, at jeg gentog mig selv rent kunstnerisk, og derfor måtte jeg kaste mig over noget nyt." – Søren Rasted om Hej Matematik, februar 2008.

"Julio Iglesias' 'Amor' er helt forfærdelig – fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde!" – Adam Duvå Hall om den pinligste plads i hans samling, februar 2008.

"Hvis jeg ikke kan huske en idé, så får jeg bare en ny." – Thomas Buttenschøn, marts 2008.

"Hvis jeg skrev et så godt nummer, ville jeg droppe alt og leve af at plante tomater." – Nick Cave om Destiny's Childs "Bootylicious" marts 2008.

"Jeg overvejer at lave en plade, hvor jeg selv synger. Måske har jeg y-factoren." – Thomas Blachman, marts 2008.

"Jeg oplever min egen musikalske historie som en lang glidende bevægelse." – Ida Corr, april 2008.

"Det var vigtigt for mig, at det ikke bare blev sådan en sort-hvid yin og yang-fortælling. Pladen handler ikke bare om godt og ondt." – L.O.C. om "Melankolia/XxxCoture", april 2008.

"Jeg vælger heller ikke de nemme løsninger i mit arbejde, så hvorfor skal jeg bedømmes af folk, der vælger de nemme løsninger?" – Michael Stipe, april 2008.

"Jeg gad godt tilbringe en aften med Bowie. Jeg har en del ting, jeg liiige ville vende med ham." – Thure Lindhart, april 2008.

"Hvad er bedre end kvinder og rock? En Hancock!" – Johnny Madsen, maj 2008.

"Jeg er sikker på, at jeg ikke blev sat på denne jord bare for at lave plader. Og jeg er sikker på, at der er masser af ting, jeg endnu vil opnå." – Madonna, maj 2008.

"De engelske medier er faktisk begyndt at få det til at se ud, som om Duffy og jeg har en krig kørende, men vi kan godt lide hinanden." – Adele, maj 2008.

"I modsætning til mange af mine musikalske kollegaer, så skammer jeg mig ikke over, at min beskedne indtægt suppleres med eksempelvis reklamer, film og teater." – Szhirley, maj 2008.

"Det er et fremragende stykke, en politisk sang, som for en gangs skyld ikke er drivende naiv." – Villy Søvndal om Allan Olsens "Roser og Violer er Blå", maj 2008.

"Vi har en uskreven regel om, at vores musik skal kunne fungere til et slag skak." – Lulu Rouge, juni 2008.

"Aqua er min baby og vil altid være i mit hjerte." – René Dif, juni 2008.

"Det føles ikke nær så forbudt at spille pop herovre i England, hvilket jo er en fordel for sådan nogle som os." – Anders Bønløkke, Alphabeat, juni 2008.

"Jeg har længe været fan af Tom Waits og havde nogle idéer til, hvordan jeg kunne fortolke sangene og derved opleve dem på ny. Jeg ville ikke genbruge hans lyd." – Scarlett Johansson ved udgivelsen af hendes musikalske debut, juni 2008.

"Hvis jeg kunne få dem alle tre på samme tid, ville det være en fucking forrygende aften." – Anders W. Berthelsen om at tage Bono, David Bowie og Joni Mitchell med på en date, juni 2008.

Kanonkongen: Ingen musik kan få mig til at græde

"Vores tabloidkultur er et symptom på, hvor giftig vores kultur er." – Beck, juli 2008.

"Vi artister er nu om dage nødt til at licensere vores musik til tv-reklamer for at få vores musik ud." – Santigold, juli 2008.

"Ingen musik kan få mig til at græde. Vi må ikke glemme, at det er en industri. Jeg græder, hvis min bil bliver ridset, eller FCK taber." – Kanonkongen om, hvilken sang der kan få tårerne frem, juli 2008.

"Jeg er ikke indie, for jeg er ikke 100 procent uafhængig. Jeg er afhængig af en masse omstændigheder: mennesker, vejret, dope, vin, skænderier og penge." – Kim Jeppesen, PowerSolo, august 2008.

"Mozarts 'Requiem', og så skal der synges højt og tydeligt af Kingo, Brorson og Grundtvig. Så det bliver sikkert langt og ulideligt." – Peter Aalbæk Jensen om musikken til hans egen begravelse, august 2008.

"Den dér gangster-ting skal tages med et glimt i øjet. Folk, der render rundt herhjemme og leget gangsters, det er til at grine ad. Det er jo latterligt." – Michael Poulsen, Volbeat, september 2008.

"Indie-scenen er blevet så vant til at gå med håret nede i panden og bare hade sig selv og sin egen musik, at det er til at brække sig over." – Kåre Rolf Hansen, Beta Satan, september 2008.

"Jeg er en festival. Jeg er Roskilde." – Oliver Bjerrehuus på spørgsmålet om, hvorvidt han har været på festival, september 2008.

"Vi har forsøgt at komme i en tankebane med tilknytning til det, som vi lavede dengang i firserne. Når man lige er landet med et privatfly, kan det jo være svært at være i de samme tankemæssige baner som dengang." – Lars Ulrich, oktober 2008.

"Der er ingen, der truer med at skride fra bandet, for vi har en anden fætter, der står klar i kulissen og klar til at tage over, hvis en af os skulle skride." – Matt Followill, Kings Of Leon, oktober 2008.

"Jeg vil ikke have priser for min musik. Jeg vil have kolde kontanter." – Liam Gallagher, oktober 2008.

"Den perfekte musik til en erotisk aften? Adr! Sådan fungerer jeg slet ikke." –Marie Louise Wille, oktiber 2008.

"Vil jeg have flere priser, så laver jeg bare mere musik." – Thomas Blachman, november 2008.

"Man skal turde tage en chance og mene noget." – Peter Sommer, november 2008.

"Man knalder vel anytime på dagen, man har tid og lyst. Om det er til trafikradio eller temaet fra 'Star Wars', det er mindre vigtigt, synes jeg." –Maya Albana, november 2008.

"For nogle kan der sikkert ligge en frugtbar drivkraft i at skrive om lykke og god kærlighed, men det er bare ikke noget, jeg har så stor erfaring med." – Sune Wagner, december 2008.

"Hvorvidt en plade er rock eller ej, afhænger ikke så meget af, hvor højt der er skruet op for guitaren. Det vigtigste er troværdigheden." Tim Christensen, december 2008.

"Jeg er ikke hverken Peter Sommer eller C.V. Jørgensen, som kan lave de dér overvældende sætningskonstruktioner. Jeg ville lave en spontan plade, som skulle vise, hvad der foregår nu og her." – Sune Wagner, december 2008.

"Jeg syntes 'Enigma' var fantastisk. Især passagerne med munkekor fik mig til at fundere over livet som helhed." – Komiker Jonas Schmidt, december 2008. 

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

Gi' Et Nummer

Vi fejrer også jubilæet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at du kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Thomas Helmig, C.V. Jørgensen og Aqua udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson over Nephew til The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet "URK præsenterer", hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Læs mere om albummet og køb det via GAFFA Shop her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA