x

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Vi gør det igen. Giver dig et overblik over, hvilke af weekendens koncerter vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Koncertkalenderen er blevet bladret igennem, og her giver vi et bud på, hvilke kunstnere, der er værd at opleve, hvis du er i nærheden. Denne weekend byder på alt fra gedigen pop til rock og hiphop.

FREDAG

København

Cheff Records: Cheff er de bedste, Store Vega, klokken 21.00

Der er lagt op til vaskeægte fest, når Cheff Records inviterer gæster indenfor i Store Vega og omfavner det alternative pladeselskabs succes. Her kan man opleve Cheff-kunstnerne Kidd, Klumben, Topgunn, Eloq, Sukkerlyn og Abbaz, sammen med udefrakommende Raske Penge, Pato, Karl Emil, Emil Lange og JJ Wild.

Smith Westerns, Lille Vega, klokken 21.00

Medlemmerne af amerikanske Smith Westerns var blot 19 år, da de i 2009 udgav deres selvbetitlede debutalbum. Siden er bagkataloget udvidet med yderligere et par albums; senest denne sommers "Soft Will", som GAFFAs anmelder takserede til fire stjerner. På "Soft Will" fik bandet hjælp fra Chris Coady, som tidligere har arbejdet med Grizzly Bear og Beach House, og også i udenlandske musikmedier vakte albummet positiv genlyd. De spiller i øvrigt på Radar i Aarhus lørdag den 28. september.

Aarhus

Newbees Festival, fredag og lørdag klokken 20.00

For tre uger siden løftede Newbees sløret for de første fem navne til årets festival. Her var der at finde Broke, So-So Echo, Sekuoia, The Minds of 99 og det aarhusianske r&b talent Karl William. I sidste uge blev listen over artister komplet med De Dødelige, Taragana Pyjarama, Young Dinosaur, Goldie Chorus og sidst, men ikke mindst Baby In Vain. Newbees Festival præsenterer hvert år nye danske kunstnere, som spås muligheden for et større gennembrud. Festivalen har tidligere præsenteret navne som The Rumour Said Fire, Treefight For Sunlight og Ulige Numre.

Odense

Nephew, Arena Fyn, klokken 20.00

Det danske succesband tager på en storstilet efterårsturné og åbner ballet i Odense denne fredag. Efter eget udsagn bliver Nephews "Hjertestarter"-arena-tour den største indendørsturné, et dansk band nogensinde har præsteret herhjemme. Simon Kvamm og co. plejer at være garanter for gode livekoncerter, og mon ikke alle sejl er sat ind for at give publikum en vaskeægte Nephew-lussing. Nephew spiller også i Gigantium i Aalborg lørdag den 28. september

 

LØRDAG

København

Barbara Moleko, Store Vega, klokken 20.00

Den danske sangerinde var aktuel i efteråret 2012, da hun hjalp L.O.C. på hittet "Helt Min Egen" og derefter på hans "Prestige Paranoia Tour". Her fik danskerne øjnene op for Barbara Moleko, og siden udgivelsen af debutalbummet "Lykken Er…" har hun turneret Danmark tyndt med sit band. Nu lægger de vejen forbi København og giver publikum mulighed for at opleve en højgravid sangerinde, der kan sit kram – sammen med hemmelige gæstestjerner.

 

Per Vers med gæster, Jazzhouse, klokken 21.00

Jazzhouse lægger hus til en femdobbelt releasefest denne aften. I sidste weekend foregik det i Aarhus. Per Vers' pladeselskab Mixed Ape Music udsender et overflødighedshorn af nye vinyler og har derfor valgt at samle alle festerne til én stor. Per Vers er kendt som en af Danmarks mest intelligente og engagerede rappere. En sprogmester, der både formår at lege med sprogets mange virkemidler, improvisere og også tage livtag med seriøse emner, som det skete på hans meget roste album "Ego" fra 2011, som GAFFA gav fem stjerner med ordene "Per V er mere frisk og veloplagt til at fortælle end nogensinde." På aftenen kan man også opleve Nappion, Kriswontwo, Terry tester, Exampler og Blacc El – og så er familien netop blevet udvidet med et længe savnet navn, Vincent Van Go Go.

Lloyd Cole, Bremen Teater, klokken 21.00

Cole har en lang karriere bag sig, og under eget navn har han udgivet hele ti studiealbums, heriblandt pladen "Standards", der udkom i juni. GAFFAs anmelder Finn P. Madsen gav "Standards" fire stjerner og skrev blandt andet: "På 'Standards' virker Cole ualmindeligt oplagt, og tempoet er sat betydeligt i vejret i forhold til den tre år gamle Broken Records". Lloyd Cole lagde for to år siden vejen forbi Bremen Teater i København. Nu gør han det igen og giver en akustisk solokoncert for de fremmødte.

Cansei De Ser Sexy (CSS), Rust, klokken 21.00

Pigerne fra Brasilien (billedet) er garant for fest med femi-vibrationer til både mellemgulvet og fødderne. Med skud til hofterne sætter de gang i festen med catchy elektropop. Selvom bandnavnet betyder "Træt af at være Sexet", som eftersigende skal stamme fra et Beyoncé-citat, er navnet ironisk misvisende for gruppen, der har Lovefoxxx i front. Aftenen spices desuden op med MØ, der lige nu nyder stor succes.

HERNING

Peter Gabriel, Jyske Bank Boxen, klokken 20.00

Peter Gabriel opfører denne aften mesterværket "So" fra 1986 i sin fulde længde i Herning, som det eneste show i Skandinavien. Det sker i forbindelse med albummets 25-års livejubilæum, som han kunne fejre sidste år, hvor turnéen blev indledt. Med sig har Gabriel det samme band, som han turnerede med for netop 25-26 år siden. "So" indeholder blandt andet hits og klassikere som "Sledgehammer", "Red Rain", "Don't Give Up", "Mercy Street" og "In Your Eyes". Gabriel spiller ved koncerten også andre sange fra sit store bagkatalog.

SØNDAG

København

Built To Spill, Pumpehuset, klokken 20.00

Built To Spill er en af den slags bands, man på én gang kan glæde sig over at have for sig selv og samtidig ønske, at mange flere ville få øjnene op for. Siden debuten i 1993 med "Ultimate Alternative Wavers" har bandet aldrig gået af vejen for at lege med støjende guitarer og kompositoriske spidsfindigheder, samtidig med at de har været leveringsdygtige i alternative indie-pop-ørehængere. Denne blanding affødte op gennem 1990'erne store bifald fra anmelderne for deres albums "There's Nothing Wrong with Love" (1994), "Perfect From Now On" (1997) og "Keep It Like a Secret" (1999), der placerede bandet i samme liga som Pavement og Dinosaur Jr. Seneste, syvende studiealbum er "There Is No Enemy" fra 2009.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA