x

Sune Wagner 2009: "Jeg har aldrig forstået, hvorfor vi ikke er blevet større"

Sune Wagner 2009: "Jeg har aldrig forstået, hvorfor vi ikke er blevet større"

GAFFA fylder 30 år i september, og det fejrer vi blandt andet med en citatsamling, hvor vi hver dag bringer et udvalg af de bedste citater fra vores mange, mange interviewofre gennem tiden – med et nyt år hver dag. Vi fortsætter med 2009 og arbejder os gennem måneden frem mod 2013.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

"Hvis GAFFA skulle have spået om min karriere, så var den sgu stoppet, da jeg var 15." – Remeé, januar 2009.

"Hvis jeg alligevel var blevet fuld nok til det, så kunne jeg da lige så godt springe ud i det og synge "Bohemian Rhapsody" af Queen, samtlige stemmer på én gang." – Lars Mikkelsen, januar 2009.

"Jeg er nærmest flygtet over Atlanten for at komme væk fra den." – Jørgen Kubien om "Kom Tilbage Nu", februar 2009.

"Så jeg tog til lægen sidste uge og fik en influenzavaccination, har aldrig fået én før. Nu er der gået et par dage, og her er jeg, brænder indefra. (…) Jeg har ikke engang fået en drink i ugevis, så det er helt sikkert ikke min egen fejl, hvilket faktisk kun gør det mere unfair." – Lilly Allen, februar 2009.

"En våd nat på Roskilde danser man til det meste." – Felix Smith om, hvad der får ham til at danse, februar 2009.

"Vi arbejder ud fra den overbevisning, at alle i bandet er genier." – Kristian Leth, marts 2009.

"Det er en del af grime-traditionen, ar det skal foregå i undergrunden. Jeg er slet ikke gangster nok." – Lucy Love, marts 2009.

"Hvis folk vil have stiv-pik-og-håret-tilbage, så må de sgu høre Volbeat. Så kan de komme til mig, når det er gået galt." – Mikael Simpson, marts 2009.

"En af grundreglerne i hiphop er, at hvis du vil have lov til at have en mening, hvis du vil betragte dig selv som én blandt ligesindede, så skal du bidrage med noget til kulturen, ellers har du ikke nogen stemme." – Jokeren, marts 2009.

"Der er rigtig mange pylrerøve derude, og mange af dem er dem, der står og modtager priser." – Kim Hjorth Jeppesen, PowerSolo, marts 2009.

"Det, det handler om, er, at vi skal skide på sangstil, sortere i det, vi har liggende og bare se at få lortet ud." – Thomas Blachman om sin ep med Kasper Winding, april 2009.

"Som kvinde oplever jeg ofte, at man er stemplet som enten det ene eller det andet: Uselvstændig sexsymbol eller troværdig kunstner. Jeg har skullet overbevise folk om, at jeg faktisk selv skriver mit materiale." – Karen, april 2009.

"Vi er jo lidt 2009-svaret på Village People: Der er den rå skovhuggertype og så ham med overskægget." – Tomas Barfod, april 2009.

"Dengang David Bowie inviterede mig op i sit øvelokale i New York." – Ole Bornedal om hans bedste koncertoplevelse, april 2009.

"Jeg var meget glad for, at de flyttede tv-avisen for min skyld." – X Factor vinder Linda Andrews om den færøske opbakning, maj 2009.

"Jeg har en meget lille røst, og den anvender jeg så godt jeg kan. " – Lisa Ekdahl, maj 2009.

"Nu har jeg været hjemme i privaten og interviewe Julio Iglesias, som tog imod i golfbil og åbenstående, hvid skjorte. Så kan man vel ikke ønske sig mere." – Journalist Majse Njor om, hvilken musiker hun helst vil på date med, maj 2009.

"Jeg var 35 år, og jeg følte, at det var på tide at blive voksen. Hvis jeg ikke gjorde det nu, hvornår så?" – Eminem, juni 2009.

Aqua: Musik er en illusion

"Det eneste, jeg skændes med min mor om, er temperaturen i vores tourbus." – Taylor Swift, juli 2009.

"Vi er humor. Det er det, det drejer sig om. Og i øvrigt er musik en illusion." – Søren Rasted, Aqua, juli 2009.

"Jeg lever og ånder for musik, og jeg hører musik i de fleste af døgnets 24 timer. Når familien er gået i seng, kan jeg godt lide at sidde oppe og høre plader for mig selv." – Cykelrytter Brian Holm, juli 2009.

"Det er på tide med noget sofistikeret musik, som rockpublikummet kan samles om, og det føler jeg, at vi giver dem med de her sange." – Alex Turner, Arctic Monkeys, august 2009.

"Kan I ikke sige til de dér Nik & Jay, at de ikke skal ringe … hele tiden." – Winnie & Karina (fra "Piger på Prøveløsladelse", red.) har problemer med musikere, der gerne vil date dem, august 2009.

"Den virkelige titel på pladen er 'GAFFA Stinker'!" – Anders Blichfeldt, Big Fat Snake, svarer igen på Den Gale Pens spørgsmål, september 2009.

"Måske burde det ikke hedde 'The sky is the limit', men 'The sky is no limit'" – Cecilie, daværende medlem af Duné, september 2009.

"Det var meget emotionelt for os alle sammen. Men det var virkelig vigtigt at vende tilbage og spille for vores trofaste fans igen." – Matt Cameron, Pearl Jam, om at spille i Danmark før første gang efter Roskilde-ulykken, september 2009.

"Hvis jeg var single og yngre, ville jeg nok gerne have haft et ordentligt klask i røven af Lenny Kravitz." – Helle Joof om, hvilken sanger hun gerne vil på date med, september 2009.

"Jeg har aldrig forstået, hvorfor vi ikke er blevet større, end vi er." – Sune Wagner om The Ravonettes, oktober 2009.

"Når du kommer ind igennem entréen hjemme hos min mor, så er det første, du ser hænge på væggen, en guldplade, hvor der står 'Til mor fra Marc Johnson', så jeg tror, at hun er temmelig ligeglad med, hvad jeg siger på sangene." Johnson, oktober 2009.

"Når jeg hører 'Den Knaldrøde Gummibåd', vil jeg helst ikke forstyrres." – Anders 'Anden' Mattensen, oktober 2009.

"Jeg er ridepige seks-otte timer om dagen. Resten af tiden er jeg all woman…" – Tina Lund om teksten til sin sang "Take A Ride", november 2009.

"Hvor andre mennesker har fornuftige interesser at tage sig til i deres fritid, har jeg så oversat Bob Dylan." – Steffen Brandt, TV-2, november 2009.

"Prince med 'Sign O' The Times'. Så vugger far." – Skurspiller Søren Malling om at gøre danse gulvet farligt, november 2009.

"Allan og jeg er altid nobelt og checket klædt på. Det er noget andet med Johnny Madsen." – Lars Lilholt om dresscoden i Dalton, december 2009.

"Inspiration er ikke en gæst, der kommer på besøg nu og da, den er der egentlig det meste af tiden." – Tina Dickow, december 2009.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

Gi' Et Nummer

Vi fejrer også jubilæet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at du kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Thomas Helmig, C.V. Jørgensen og Aqua udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson over Nephew til The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet "URK præsenterer", hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Læs mere om albummet og køb det via GAFFA Shop her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA