x

Avicii dominerer hitlisten

Avicii dominerer hitlisten

Som altid offentliggøres de danske hitlister hver fredag og giver de musikinteresserede et overblik over, hvem der er hottest for tiden. GAFFA holder øje med, hvor godt de musikalske nyheder klarer sig, og hvem der indtager den øverste plads på listen. I denne uge stormes albumhitlisten af Avicii, der netop har udgivet debutpladen "True", som fik fire små stjerner med på vejen af GAFFAs anmelder Anders Bøgh under overskriften: "Avicii holder sig til den gode opskrift, men med knap så fine råvarer." 

Den kun 24-årige verdensstjerne har, på trods af sin relativt korte karriere, allerede opnået enorm succes med hits som "Levels" og senest med "Wake Me Up", der er førstesinglen til det aktuelle "True"-album. På listens andenplads finder vi den engelsk/georgiske sangerinde Katie Melua, der for alvor brød igennem i 2005 med sangen "Nine Million Bicycles", som var førstesinglen fra den 29-årige sangerindes andet album "Piece By Piece" fra 2005. Nu er hun igen albumaktuel med det netop udsendte album "Ketevan", der er takseret til fire stjerner i GAFFA under overskriften "Solid sekser fra den britisk/georgianske sanglærke."

Fjerde- og femtepladsen indtages af danskere. Henholdsvis Oh Land med "Wish Bone" på en fjerdeplads og Hymns From Nineveh med "Visions" på femtepladsen. De kommer også ind direkte fra trykken og op på listen. Ud over danskerne har disse nyheder også fundet vej til den danske albumchart: 

6) Elton John: "The Diving Board"

7) Teitur: "Story Music"

8) Jack Johnson: "From Here To Now To You"

19) Ida Gard: "Doors"

20) Placebo: "Loud Like Love"

31) Elvis Costello & The Roots: "Wise Up Ghost"

38) Bill Callahan: "Dream River"

Sidste uges etter Arctic Monkeys med "AM" er kravlet ned på en ottendeplads. Marie Keys "De Her Dage" indtager en flot tredjeplads efter 47 uger på listen.

Tracklisten toppes som i sidste uge af Rasmus Seebach og "Olivia", der også er nummer 1 på streaminghitlisten, hvor den dog er en nyhed, da den udkom på iTunes, før den kunne lyttes til på streamingtjenesterne. Radio-airplaylisten har som i sidste uge Katy Perry og "Roar" i spidsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA