x

Medina 2010: "Jeg er jo bare en dum so, fordi jeg ikke smiler, når de vil have det."

Medina 2010: "Jeg er jo bare en dum so, fordi jeg ikke smiler, når de vil have det."

GAFFA fylder 30 år i september, og det fejrer vi blandt andet med en citatsamling, hvor vi hver dag bringer et udvalg af de bedste citater fra vores mange, mange interviewofre gennem tiden – med et nyt år hver dag. Vi fortsætter med 2010 og arbejder os gennem måneden frem mod 2013.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

"Hvis jeg gik rundt i joggingbukser, ville jeg sikkert miste mange fans." – Julian Casablancas, januar 2010.

"D'Angelo kan stærkt anbefales til singlefyre, som skal på date. Hehe." – Håndboldspiller Kasper Søndergaard, januar 2010.

"Det, vi har været bange for, er det prætentiøse. I dag er vi så ikke – i modsætning til i gamle dage – bange for at åbne op og kigge ind i os selv. Det personlige er ikke længere så skræmmende at komme ud med." – Mads Tunebjerg, Kashmir, februar 2010.

"Det er lidt svært at sige, hvor mange timer jeg bruger på musik. Det er jo mit arbejde, min hobby og mit liv, så jeg bruger nok al min vågne tid." – Troels Abrahamsen, marts 2010.

"Det er imponerende, hvor sjovt man kan have det med et kreditkort og en stor flaske absint." – Gorillaz, marts 2010.

"Næsten al musik kan få tårerne frem i øjnene på mig." – Nicolas Winding Refn, marts 2010.

"… Noget tid senere stod hun og hendes nye kæreste ved min hoveddør midt om natten. Til sidst sagde han 'skrid, din taber' og smækkede med døren. Jeg åbnede den og stak ham en. Det var slut. Jeg var lidt rystet bagefter, men hvad skal man gøre, kærlighed er den største drift." – Rasmus Nøhr, april 2010.   

"Jeg lytter faktisk ikke så meget til musik længere, siden musikken gik fra at være en hobby til en levevej." – Amy McDonald, april 2010.

"Det er okay, hvis de efterladte fravælger de skotske juleplader. Især hvis det er sommer." – Lone Scherfig om, hvilken musik der skal spilles til hendes begravelse, april 2010.

"Efterklang er vores virkelig gode venner." – The National, maj 2010.

"Jeg kan da lave min debutplade som en dobbelt-cd, så har jeg da lavet to." – X Factor-vinder Thomas om, hvad han ville gøre for at undgå at ende i glemmebogen, maj 2010.

"Forhåbentlig er der sange på det nye album, der er bedre end de andre, og de kan så få folk til at lytte til dem, der ikke er helt så gode." – Ben Bridwell, Band Of Horses, maj 2010.

"Jeg kan falde i søvn til dødsmetal." – Sidney Lee, maj 2010.

"Der er mange kvinder, som er meget smukkere end mig, der ikke sælger mange plader eller på andre måder er meget succesfulde." – Katie Melua, juni 2010.

"Jeg har købt et klaver og får undervisning af en japaner, der kommer og underviser hele familien en gang om ugen." – Fodboldspiller Christian Poulsen, juni 2010.

"Jeg er jo bare en dum so, fordi jeg ikke smiler, når de vil have det." – Medina, juli 2010.

"Når man står op et podium og har vundet en etape, skal man jo ned efter fem minutter, hvorimod en koncert varer halvanden time." – Cykelrytter Matti Breschel drømmer stadig om at blive musiker, juli 2010.

"Det har altid været vores arbejdsetik at give alt, hvad vi har, og prøve alle ting af. Det samme gælder, når vi turnerer. Vi turnerer, til vi tror, vi skal dø." – Régine, Arcade Fire, august 2010.

"Jeg synes, at jeg ved så lidt om musik, at jeg ikke ved, om den er pinlig eller ej. Halvdelen af min musiksamling er sikkert rigtig pinlig." – Susanne Bier om sin mest pinlige plade, august 2010.

"Faktisk har lugten af Jylland så at sige gødet min kreativitet." – Marie Frank om at flytte langt ud på landet, september 2010.

"Det er altid godt at prøve nye ting, og vi sagde ikke så meget ja, fordi vi regnede med, at det kunne være godt for vores karriere, men mere for spændingen ved at gå ud på en kæmpe scene foran et publikum, der overhovedet ikke er kommet for at se os." – Daniel Kessler, Interpol, om at være opvarmning for U2, september 2010.

"Særligt i starten var der mange, der var i tvivl om, hvorvidt det var en kvinde eller en mand, der sang, og det havde jeg vildt optur over." – Vinnie Who, september 2010.

"Når man kender den menneskelige natur, kan det overraske, at folk ikke render rundt og myrder hinanden i gaderne oftere, end tilfældet er." – Nick Cave, september 2010.

"Hvis det er eurodance, pop eller r&b fra 90'erne, er det stensikkert, at jeg er på dansegulvet." – Christiane Schaumburg-Müller, september 2010.

"Jeg ved ikke om jeg ligefrem sælger mig selv på sex, men man må vel godt udnytte, at man er en pæn pige." – Tidligere barnestjerne Anna Gadegaard om at blive voksen, oktober 2010.

"Det handler ikke kun om os to, men også om de to sider, der kan være i alting." – De Eneste To, oktober 2010.

"Bare fordi noget er ukendt, så er det sgu ikke nødvendigvis godt. Og hvis et band stadig er dybt nede i undergrunden efter at have spillet i ti år, så er det i hvert fald et grundlag for, at man kunne forestille sig, at det måske bare ikke er skidegodt, altså." – Jacob Bellens, oktober 2010.

"Jeg sover gerne på hvilket som helst gulv, slæber gerne gear og sidder fastklemt i bilen på alenlange køreture, hvis vi kommer til klubber, hvor der er fulde huse med folk, der flipper ud til musikken." – Claus S. Johansen, Figurines, oktober 2010.

"Jeg blev engang begravet i radioen til Saybia med "The Second You Sleep", så det kan godt være, at jeg skulle holde fast i det, så jeg ikke blev uvenner med dem." – Anders Breinholt om, hvilken musik der skal spilles til hans begravelse, oktober 2010.

"Jeg boede på gaden i nok et til halvandet år, da jeg var 17-18 år gammel." – Jamiroquai, november 2010.

"Ud fra et moderne, smart menneskes synspunkt, så er de fleste af mine plader pinlige." – Sidse Babett Knudsen, november 2010.

"Vi skrev 'Fuck You' for at generere 'good ol' fashioned shock value'." – Cee Lo Green, december 2010.

"Jeg tror, jeg er den eneste, der er idiotisk nok til at rende rundt med en tatovering af en haj, der siger 'Hej'." – Mattias Hundebøll, Rock Hard Power Spray, december 2010.

"Julen giver ofte nogle modsatrettede følelser. Man elsker det, men man hader det. Det handler meget om at være indenfor eller udenfor." – Nikolaj Nørlund, december 2010.

"Det er sjovt, for jeg synes altid, at det er utroligt kluntet, hvis man skal have sex til musik. Men så skal det være noget uartigt med Snoop Gogg eller Nate Dogg, altså bare noget med nogen, der hedder Dogg til efternavn." – Iben Hjejle, december 2010.

Du kan læse alle de gamle magasiner og se de i alt 340 forsider i GAFFAs omfattende arkivsektion.

Gi' Et Nummer

Vi fejrer også jubilæet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at du kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Thomas Helmig, C.V. Jørgensen og Aqua udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson over Nephew til The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet "URK præsenterer", hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Læs mere om albummet og køb det via GAFFA Shop her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA