x

Årets danske bluesudgivelse er fundet

Årets danske bluesudgivelse er fundet

Efter fire års fravær blev der fredag aften igen uddelt en Danish Music Award til den danske bluesscene. Prisen for "Årets Danske Bluesudgivelse" gik til Thorbjørn Risager for albummet "Dust & Scratches". Prisen blev uddelt på Huset-KBH ved et særskilt arrangement under Copenhagen Blues Festival.

Thorbjørn Risager var ikke overraskende begejstret for at modtage prisen, og han udtaler:
 
"Hele bandet er superglade for den her pris. Gruppen af nominerede var nogle rigtig gode navne, så det betyder rigtig meget, at det var os, der fik statuetten med hjem. At vi får den her pris, er for os, og også for hele bluesscenen, jo en officiel anerkendelse af det hårde arbejde, vi går og laver. Det giver os da helt sikkert blod på tanden i forhold til at lave en ny plade og ikke mindst komme ud og spille. Nu skal vi alle ud og fejre det!"

De nominerede og den endelige vinder blev fundet af en uvildig jury. Ud over Thorbjørn Risager bestod feltet af nominerede af følgende udgivelser: Mike Andersen: "Mike Andersen", Mojo Makers: "Wait Till the Morning", Kjeld Lauritzen: "In the Zone" og Jes Holtsø & Morten Wittrock: "Big Easy".

Bluesprisen er blevet genoplivet af Dansk Rock Samråd (ROSA) og JazzDanmark, som gerne har villet vise, at dansk blues herhjemme bør anerkendes som en vigtig rytmisk genre. Intentionen bag en decideret blues-award er desuden, at den skal være med til at udvikle miljøet yderligere ved at rette officiel fokus på genren og derigennem at give den muligheden at komme ud til et bredere publikum.

Thorbjørn Risager har på det seneste ikke kun kunnet opleves på plade og på livescenerne, men også i en tv-reklame for Nykredit, hvor han ligeledes giver den som bluessanger og -guitarst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA