Commodore 64-musiklegende gæster Odense

Commodore 64-musiklegende gæster Odense

"Space Invaders over Brandts" er en udstilling på Mediemuseet i Odense, der sætter fokus på 80'ernes computerkultur – især Commodore 64. Udstillingen åbner fredag den 4. oktober med musik helt i udstillingens ånd, blandt andet et besøg af den hollandske elektronikamusiker Jeroen Tel, der har lavet musik til et hav af Commodore 64-spil tilbage i 80'erne, da han selv var teenager.

"Space Invaders over Brandts" vil blandt andet indeholde arkademaskiner og Commodore 64-computere, som de besøgende kan spille på ganske gratis, et autentisk firser-teenageværelse samt en 3D-væg, der præsenterer forskellige aspekter ved den tidlige computerspilskultur, blandt andet det grafiske udtryk, hacker- og crackermiljøet, demoer, 8 bit-musik og nutidens retrofascination af 80'er-spillene.

På Kulturnatten den 4. oktober åbner udstillingen på 3. sal med præsentation klokken 19, hvorefter der følger tre gratis koncerter i Brandts Auditorium, som byder på både elektronisk musik og visuelt show i form af lys, lasere, vj-grafik med mere. De tre koncertnavne er Jeroen Tel, Ras Bolding og Oktronium.

20:00 - OKTRONIUM
Oktronium er et odenseansk musiker- og kunstnerkollektiv, der optræder maskeret, som en levende pulserende maskine. Der levnes god plads til improvisation i gruppens helt igennem elektroniske musik, som akkompagneres koncerten igennem af live-vj-show designet specielt til lejligheden.

21:00 - RAS BOLDING
Ras Bolding stammer fra Odense, hvor han blandt andet er formand for Klub Golem. Bolding har spillet landet tyndt gennem en årrække og betjener sig blandt andet af håndspillet Commodore 64, synthesizere i lag, neonlys og laserstråler. Til koncerten medbringer han Kvartermesteren på bas og svenske Tess Fries på gæstevokal, synthesizer og lysvifter.

22:00 - JEROEN TEL
Hollandske Jeroen Tel er en af Commodore 64-musikkens legender. I firserne, som teenager, leverede han musik til spil som "Cybernoid", "Turbo Outrun", "Hawkeye", "2400 AD", "Alloyrun" og mange flere. Musik, der dengang blev hørt af måske millioner af spilhungrende teenagere og som stadig remixes den dag i dag. Hør et eksempel nedenfor:

Læs mere om udstillingen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA