x

15 forunderlige facts om Macklemore & Ryan Lewis

15 forunderlige facts om Macklemore & Ryan Lewis

I aften spiller den populære hiphop-med-mere-duo Macklemore (til venstre) og Ryan Lewis i et udsolgt TAP1 i København. Du kan varme op til koncerten med 15 forunderlige facts om duoen.

1. Rapperen Macklemores rigtige navn er Ben Haggerty. Han gik tidligere under kunstnernavnet "Professor Macklemore".

2. Macklemore har siden år 2000 udgivet et mixtape, to album og tre ep'er. Alle er udgivet på mindre pladeselskaber. Gennembrudsalbummet "The Heist", indspillet med produceren Ryan Lewis, udkom i oktober 2012.

3. Macklemore begyndte at skrive og komponere musik allerede som 14-årig. Dengang fik han af sine kammerater tilnavnet "Möcklimore".

4. Albummet "The Heist" har fået stor succes verden over. Udgivelsen solgte over 78.000 album i USA i udgivelsesugen og har nu solgt over 1 million eksemplarer i USA. Albummet har toppet hitlisten i New Zealand og ligget nummer 2 i USA på Billboard 200-hitlisten og det samme i Australien.

5. Ryan Lewis er ligesom Macklemore født og opvokset i staten Washington.
 
6. Macklemore er en ivrig tilhænger af lige rettigheder, og det er stærkt afspejlet i hans sange. Rapperens støtte til homo-, bi og transseksuelles rettigheder, herunder ægteskab for to af samme køn, kommer til udtryk i singlen "Same Love", mens andre af hans numre fokuserer på spørgsmål om racisme.

7. Ryan Lewis har selv instrueret flere af duoens musikvideoer og skabt covers, plakater, webdesign med mere.

8. På grund af Macklemores engagement inden for homo-, bi- og transseksuelles rettigheder har der gået rygter om Macklemores angivelige biseksualitet, men ifølge rapperen selv er han heteroseksuel. Og så har han i øvrigt i syv år dannet par med Tricia Davis. Parret blev forlovet i januar i år.

9. Roskilde Festival havde i 2012 æren af duoens danske livedebut, og efterfølgende fyldte de Lille Vega i september samme år. Deres koncert i TAP1 er deres deres tredje besøg i Danmark.

10. Det tog Ryan Lewis og Macklemore tre år at færdiggøre albummet "The Heist".

11. "Thrift Shop" var nummeret, der for alvor fik verdens ører op for hiphop-duoen. Sangen har fået mere end 400 millioner visninger på YouTube, har toppet hitlisterne i blandt andet USA, Frankrig, Irland, New Zealand, Storbritannien, Australien og Danmark og har på verdensplan solgt mere end syv millioner eksemplarer.

12. Ryan Lewis fik i en ung alder øjnene op for musikken og spillede guitar i mindre rockbands. Han havde også stor passion for fotografi og blev senere hen professionel fotograf.

13. Macklemore indledte et alkohol- og stofmisbrug allerede som 14-årig. Her solgte han også narkotika for at skaffe penge til musikudstyr. Han blev ædruelig og clean som 25-årig, men fik dog et tilbagefald i december 2011, hvilket han skriver om i sin rørende sang "Starting Over".

14. Ryan Lewis begyndte i 2006 at tage fotografier af Macklemore. Duoen blev efterhånden gode venner og begyndte langsomt at kreere den musik, vi kender duoen for i dag.

15. Macklemore mødte både sin forlovede Tricia Davis og sin kollega og gode ven Ryan Lewis på MySpace.

Se videoen til "Thrift Shop":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA