x

Danske musikere tjener godt i udlandet

Danske musikere tjener godt i udlandet

Det er ikke kun herhjemme, at danske artister tjener deres penge, det gør de i stigende også i udlandet, viser nye tal fra rettighedsorganisationen Koda. Mere præcist er antallet af danske musikere, der tjener mere end 50.000 kroner om året igennem Koda steget med 48 procent på tre år. I alt har denne gruppe artister samlet set indkasseret 22,7 millioner korner i 2009 og 31,4 millioner kroner i 2012, skriver Metroxpress i dag.

"Vi forventer stadig stigende indtægter de kommende år. Musikerne og deres partnere arbejder målrettet på at få succes med deres musik i udlandet," udtaler kommunikationschef i Koda Nicolaj Hyltén-Cavallius.

På listen over de mest indtjenende sange er både gamle og nye sange. Helt på toppen ligger Ida Corr med sit hit "Let Me Think About It" fra 2007. De danske humørbomber fra Alphabeat indtager hele to pladser på top-10-listen med singlerne "Facination" på andenpladsen og "10.000 Nights Of Thunder" på tiende pladsen. Du kan se hele top-10 herunder.

Om sin placering på indtjeningslisten udtaler Ida Corr til Metroexpress:

"Det er en ære at få lov til at være til stede med sin musik ude i verden og repræsentere Danmark. Jeg har selv spillet meget mere i udlandet de sidste syv år," konstaterer Corr og fortsætter: "Jeg tror, det her nummer fungerer så godt, fordi det har ramt en lyd, der var oppe i tiden. Musik har meget med timing at gøre. Men jeg havde aldrig forstillet mig, at jeg skulle ende med at lave en sang, der er blevet en evergreen. Det er en stor ære."  

Top 10 over de mest indtjenende danske musikere i udlandet de seneste fem år:

  1. Ida Corr, "Let Me Think About It"
  2. Alphabeat, "Facination"
  3. Jeppe Breum og Lady Gaga, "Born This Way"
  4. Jacob Gade, "Tango Jalousie"
  5. Laid Back, "Sunshine Reggae"
  6. Aqua, "Barbie Girl"
  7. Enur feat. Natasja, "Calabria"
  8. Safri Duo, "Played-A-Live"
  9. Alex Gaudino, "Destination Calabria"
  10. Alphabeat, "10.000 Nights Of Thunder

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA