x

Hør Atafs nye single om bandekonflikter

Hør Atafs nye single om bandekonflikter

De senere år har bande-konflikterne raset i de danske gader. Det har nu fået den samfunds-bevidste rapper Ataf til at skrive om de hårde miljøer, han også har været en del af, på sin nye single "Jungle Kultur" (skrevet i to ord).

Med nummeret fortæller Ataf blandt andet, hvordan skyderierne har påvirket og stadig påvirker ham og hans nærmeste. Han ved, at de, der står forrest i skudlinjen, er forvildede børn og unge, der er havnet det forkerte sted, og ikke kolde og kyniske kriminelle.

Atafs hensigt er ikke at beskytte eller forsvare bandemiljøets ugerninger. Dog pointerer han, at medier og politikere er med til at forværre situationen ved at fremstille dem farligere end realiteten.

Ataf mener, at bandemedlemmerne mangler selvværd. De unge drenge kæmper en evig kamp om at få en bedre status eller mere respekt fra de andre medlemmer eller de andre grupperinger. Snakker man med den enkelte person ude i miljøet, vil man erfare, at de unge er ligeglade med sig selv og derfor også deres omgivelser. Det var med disse perspektiver, at Ataf skrev "Jungle Kultur". Det er ikke en løftet pegefinger til nogen, men derimod en reminder til alle.

Ataf fik sit store gennembrud i 2005 med singlen "Sommerfugl" og debutalbummet "Paraderne Nede", der blev fulgt op af "Galleri" fra 2009. Sidste år udgav han singlen "Let's Go", og i sommer udsendte han singlen "Hva' Du På". Han arbejder for tiden på sit tredje album.

Hør "Jungle Kultur" på Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA