x

Jørck udgiver ep og tager på Danmarksturné

Jørck udgiver ep og tager på Danmarksturné

Det danske projekt Jørck, med sangerinden og sangskriveren Trine Jørck i front og inspireret af navne som Mazzy Star, PJ Harvey, Cat Power og mange flere, har netop udgivet ep'en "Dancing On Gold" og indleder nu en Danmarksturné.

Jørck debuterede i december 2012 med albummet "Sustainable Dream", der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann under overskriften: "Flot dansk debut ud i sårbar, men også selvsikker sanger/sangskrivning"

Jørck varmede mandag den 23. september op for Ed Kowalczyk, tidligere sanger i Live, i et næsten fyldt Store Vega.

Jørck har sin oprindelse i sangerinde Trine Jørcks sangskrivning. I 2011 mødte hun de to musikere og producere Torben Guldager og Jens Rahbek Johansen, som har været med til at definere lydbilledet i Jørck. "Dancing On Gold", der er co-skrevet af Torben Guldager, byder på melodiske og lette folk/rock/country-sange tilsat tungere lyriske temaer. "Dancing on Gold" er nemlig udformet som en koncept-ep, som behandler eksistentielle temaer som liv, død, forgængelighed og tid.

Jørcks oktoberturné ser således ud:
2: Gimle, Roskilde
3: Huset, København (opvarmning for The Blue Van akustisk)
4. Kansas City, Odense (opvarmning for The Blue Van akustisk)
11.: Huset, Aalborg
26.: Studenterhuset, Odense

Jørck præsenterede i foråret en af de nye sange fra ep'en i DR2 Morgen, skrevet til lejligheden. Hør sangen "Like a Crystal" nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA