x

Lostprophets opløst efter pædofili-anklager

Lostprophets opløst efter pædofili-anklager

Efter 15 år sammen har det walisiske metalband Lostprophets valgt at kaste håndklædet i ringen. Annonceringen kommer oven på en række alvorlige anklager mod bandets forsanger Ian Watkins (midtfor på billedet), der er sigtet for pædofili og på nuværende tidspunkt afventer en omfattende retssag. På deres Facebook-side skriver bandet:

"Vi kan ikke længere fortsætte med at lave musik som Lostprophets. Efter at have bearbejdet vores knuste hjerter i næsten et år føler vi os endelig klar til at offentliggøre, at vi i længere tid har tænkt på dette privat. Vi ser frem til den næste fase i vores liv, og vi kan kun håbe på at blive omgivet af mennesker, som er lige så dedikerede og inspirerende, som I har været."

Mere præcist startede sagen i december sidste år, hvor Watkins blev anholdt og anklaget for børnemisbrug. 35-årige Ian Watkins er blandt andet ifølge The Guardian anklaget for to gange at have voldtaget en baby, for en gang at have voldtaget et barn og for en gang at have lagt planer om at forgribe sig på et barn. Watkins er derudover sigtet sammen med to kvinder, hvoraf den ene af kvinderne har erklæret sig skyldig i tre anklager. Watkins selv nægter sig skyldig. Retssagen begynder den 25. november. De øvrige bandmedlemmer Jamie Oliver, Lee Gaze, Luke Johnson, Mike Lewis og Stu Richardson har endnu ikke udtalt sig om deres fremtidige musikalske planer.

Lostprophets blev dannet tilbage i 1997 af Gaze, Lewis, Watkins og tidligere trommeslager Mike Chiplin. Siden da har bandet udgivet fem album og solgt mere end 3,5 millioner album. Det seneste album, "Weapons" udkom i 2012, hvor det toppede den britiske rockhitliste og lå nummer ni på albumhitlisten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA