x

Se Nelson Cans nye musikvideo

Se Nelson Cans nye musikvideo

Den danske rocktrio Nelson Can kunne i august opleves på GAFFAs jubilæums-cd "Gi' Et Nummer", de blev for nylig offentliggjort som opvarmningsband på dele af Go Go Berlins efterårsturné, og i dag udgiver de så en ny single med tilhørende musikvideo.

"Call Me When You Want To Get Laid" er titlen på det nye nummer fra Nelson Can. Singlen udkommer på bandets eget pladeselskab Like A Can Of Beans Records og er første udgivelse fra trioen siden deres anmelderroste debut-ep fra 2012, en ep, der udkom som en del af en triple-ep med Echo Me og The Freudian Slip på pladeselskabet 10.000 Records.

De tre medlemmer af Nelson Can har nu valgt at udgive på eget pladeselskab. "Det handler i virkeligheden bare om at gøre det hele lidt mere simpelt for os selv. På den her måde skærer vi nogle led fra og gør tiden fra idé til handling så kort som muligt," udtaler Signe SigneSigne (til venstre på foto), bassist i Nelson Can.

Singlen er første udspil fra Nelson Cans kommende ep, som udkommer i starten af 2014.

"Vi har arbejdet længe på at lave et album, blot for at konstatere, at vi holder meget mere af ep-formatet. For os er albummet ikke længere en eftertragtet størrelse," forklarer Signe og fortsætter: "Vi vil gerne skære ind til benet, og så passer det korte format os bedre. Vi vil gerne af med alt overflødigt, og på de fleste album er der jo ofte nogle fyldnumre. Med det korte format kan vi også udgive musik hyppigere. Vi kommer nok også til at udgive flere singler, for vi vil gerne udgive vores sange, når vi har skrevet og indspillet dem, frem for at vente, til vi har nok til et album. Det var også sådan, man gjorde i 60'erne."

Bandets forsanger, Selina Gin (til højre på foto) – der for tiden også kan opleves i DR1's talentprogram Mentor – tilføjer, at ep'en efterfølges af en Danmarksturné i foråret 2014.  

Nelson Can har turneret heftigt i det meste af Nordeuropa og fik sidste år pæne ord med på vejen af Rolling Stones skribent David Fricke, da han så dem på festivalen Iceland Airwaves. Han skrev blandt andet: "De så ufuldstændige ud på scenen – bare mikrofon, bas og trommer. Men de piskede sig igennem deres punk-funk-minimalisme med imponerende tribalistisk hårdhed i rytmerne og call-response-sangen fra sangerinde Selina og bassist og sanger Signe."

Bandet har efter eget udsagn udviklet sig meget over det sidste år. Som trommeslager Maria Juntunen (midtfor på foto) formulerer det: "Vi har fundet ind til kernen i Nelson Can og har haft tid til at udforske og dyrke vores lyd. Denne single varsler nye tider og er første smagsprøve på vores nye, mere fyldige og rockede lyd."

Fotografen Louise Koustrup vandt i øvrigt for nylig GAFFA Photo Award-konkurrencen i kategorien "feature" med en fotoserie om Nelson Can. Se hendes flotte billeder her.

Du kan i øvrigt læse et langt interview med Nelson Can i GAFFAs artikelsektion.

"Call Me When You Want To Get Laid" udkommer som digital download i dag den 7. oktober, og du kan se videoen herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA