x

Nick Cave-film får dansk premiere

Nick Cave-film får dansk premiere

Som tidligere omtalt på GAFFA.dk har Nick Cave skrevet manuskript til den såkaldte anti-western ”The Proposition”. Filmen kunne opleves på Natfilmfestivalen i København i marts, men nu har den officiel dansk premiere. Fra og med den 28. juli i Grand og CinemaxX, Fisketorvet, København og i CinemaxX, Århus kan du opleve filmen, der i øvrigt – selvfølgelig – har musik af Cave, i samarbejde med hans mangeårige Bad Seeds-makker, violinisten Warren Ellis.

Filmselskabet har følgende bevingede ord om ”The Proposition”:
”Året er 1880, og den britiske officer Stanley (Ray Winstone) er kommet til Australien med den mission at tæmme det lovløse land. Samtidig skal han beskytte sin sarte kone Martha (Emily Watson) mod de forbryderiske bander, der konstant truer landsbyen. En dag får han ram på de irske brødre Charlie (Guy Pearce) og Mikey (Richard Wilson), der sammen med deres top-psykotiske og dominerende bror Arthur (Danny Huston) er eftersøgt for mord og voldtægter. Stanley er klar over, at det absolut er Arthur, som han skal have bugt med, og han stiller derfor Charlie et forslag, der er lige så simpelt, som det er infamt: Kun ved at fange og dræbe Arthur kan han redde sig selv og Mikey. Uden noget egentligt valg accepterer Charlie tilbuddet, og det bliver begyndelsen på en uendelig cyklus af blod og vold.”

Det må man sige lyder yderst Nick Cave'sk, ikke sandt? Da filmen i marts blev vist på Natfilmfestivalen, gav GAFFA.dk’s anmelder Peter Grønlund i øvrigt 4 ud af seks stjerner og skrev blandt andet følgende:

”Nick Cave forholder sig kompromisløst til Australiens historie, men det er ikke en overfortolkning at konkludere, at ”The Proposition” også er en kærlighedserklæring til hans land. I sær kontrast til de mange blodige scener er der fantastiske og kunstneriske portrætter af den storslåede australske natur, af folk af aborginal-afstamning og af de mange skæve eksistenser, der immigrerede til Australien i sin tid.”

Credit-listen ser således ud:
Instruktør: John Hillcoat
Manus: Nick Cave
Kamera: Benoît Delhomme
Lyd: Paul Davies
Klip: Jon Gregory, Ian Seymour
Musik: Nick Cave, Warren Ellis
Producer: Chris Brown, Jackie O'Sullivan

Medvirkende:
John Hurt
Tom Budge
Guy Pearce
Emily Watson
Ray Winstone med flere

Hvis du følger nedenstående link har du i øvrigt mulighed for at vinde to billetter til filmen, i enten København eller Århus, sammen med dens soundtrack.

Vind billetter til The Proposition

Nick Cave And The Bad Seeds' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA