x

Lyt: Albarn afslører ikke tidligere offentliggjort sang med Gorillaz

Lyt: Albarn afslører ikke tidligere offentliggjort sang med Gorillaz

Damon Albarn vikarierede i weekenden for BBC Radio 2's sædvanlige lørdag eftermiddagsvært Dermot O'Leary og tog en gave med til alle med interesse for Gorillaz. Han afslørede det instrumentale track "Whirlwind", der blev optaget med Libyens nationale symfoniorkester under den session, der resulterede i 2010-albummet "Plastic Beach." Nummeret kom dog ikke med på albummet og er ikke tidligere blevet offentliggjort.

Den succesfulde gruppe Gorillaz blev dannet tilbage i 1998 og udsendte deres første og selvbetitlede album i 2001. Mange branchefolk så dengang gruppen som en gimmick, men med over seks millioner solgte eksemplarer af "Gorillaz"-albummet verden over viste gruppen, at potentialet var stort, og de har for længst bevist, at de aldrig kun har været et tegneserie-band.

Frontfigur Damon Albarn har som altid holdt sig i gang og har i år både været i studiet med sit solo-projekt og den Blur-lp, der er sat til at udkomme til næste år. Til solo-projektet har Albarn allieret sig med Richard Russell, medstifter af XL Recordings, der tidligere har haft succes med navne som The Prodigy, The White Stripes, M.I.A., Vampire Weekend, Radiohead og ikke mindst Adele. Damon Albarn udtaler sig til Rolling Stone om samarbejdet:

- Det at lave et solo-album kan ende i sådan en katastrofe, så jeg tænkte, at skal vi lave en plade mit navn på, så måtte jeg hellere få nogen til at producere på den ægte facon – tage det ansvar væk fra mig selv.

Hør Gorillaz' "Whirlwind" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA