x

Lauryn Hills release-party: Bliver løsladt og udgiver single

Lauryn Hills release-party: Bliver løsladt og udgiver single

Den Grammy-vindende sangerinde og rapper Lauryn Hill, der fik en dom på tre måneders fængsel, efter hun indrømmede skattesvindel, er nu ude af cellen igen. Hill markerede fredagens løsladelse ved at udgive singlen "Consumerism" – en opfølgning til "Neurotic Society Compulsory Mix," der udkom gennem iTunes, netop inden hun blev sat bag tremmer.

På det nye track rapper Hill om sociale tabuer såsom sexisme, ny-McCarthyisme, og racisme, som hun tidligere har ytret som en af grundene til sine skatteproblemer. Hun har selv skrevet på sin personlige blog om hændelsen:

"Jeg gøs under strafudmålingen, hvor jeg blev ved med at høre vendingen "Betal IRS (de amerikanske skattemyndigheder, red.) tilbage"… "Betal IRS tilbage," vel vidende at jeg kom i disse uheldige omstændigheder, fordi jeg skulle håndtere den ulighed og modstand, som skabte de her forskelle. Hele tiden tænkte jeg: hvem skal betale sorte mennesker tilbage?!

Lauryn Hill, der startede karrieren ved at synge med The Fugees som teenager op gennem 90'erne og udgav det meget roste og storsælgende solo-debutalbum "The Miseducation of Lauryn Hill" i 1998, erkendte sig skyldig sidste år og fik sin dom i juli. Hun havde ikke betalt skat af $1.8 millioner, som hun havde tjent mellem 2005 og 2007. Det samme gjaldt flere beløb fra 2008 og 2009, så det totale skattepligtige beløb sluttede på $2.3 millioner.

Lauryn Hills seneste og andet album er "MTV Unplugged No. 2.0" fra 2002.

Hør Lauryn Hills nye single her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA