x

Anerkendt kunstner udgiver musikfotobog – se fotos

Anerkendt kunstner udgiver musikfotobog – se fotos

Den dansk-islandske visuelle kunstner Sigrún Gudbrandsdóttir har igennem mange år taget ungdoms- og voksenportrætter af folk fra de danske musik-, film- og kunstscener i fest og selviscenesættelse foran og bag scenen. Nu udgiver hun sine værker i en stor fotobog med titlen "Alle er kommet – Portraits & Parties. Bogen udkommer i dag.

Sigrún Gudbrandsdóttir har en fortid som en del af den Danish Music Award-vindende kunstner- og musikvideoinstruktørgruppe Ingen Frygt i 00'erne og har også været korsanger i den danske gruppe Lovebites i 90'erne.

Flertallet af hendes billeder er sjældne eller aldrig før offentliggjorte. Blandt musiker-­billederne ses eksempelvis Mew (presse-, coverfotos og outtakes fra tiden omkring deres debut-album), Nephew (fra Ingen Frygts 2007-samarbejde med dem), Björk (fra Sugarcubes-tiden, billedet), Nikolaj Nørlund (især fra midthalvfemserne), Kira Skov (fra hendes 2010 indspilninger i Island sammen med John Parish) og mange flere.

I anledning af udgivelsen holdes der i aften releasefest i det gamle fabriksområde PB43 på Amager klokken 17-24. Efter receptionen er der fra klokken 19.30 koncerter med dansk/svenske Kostcirkeln og Det Elektriske Barometer-favoritten PRE-Be-UN alias Nicolai Kleinerman Kochs med en fortid som tangentspiller for Oh No Ono, Choir Of Young Believers og Boom Clap Bachelors.

Du kan se mere om eventen her og se udvalgte billeder fra bogen her

Læs mere om bogen og køb den i GAFFA Shop


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA