x

Synthmusikere fortolker hits fra den kolde krig

Synthmusikere fortolker hits fra den kolde krig

Der var engang for ikke så længe siden, nærmere betegnet slutningen af 1970'erne og 1980'erne, hvor supermagter i øst og vest holdt hinanden i skak i et voldsomt atomvåbenkapløb, også kendt som den kolde krig. Der var økonomisk krise, der var massearbejdsløshed, der var forurening, der var aids – altså meget lig i dag, fristes man til at sige.

Mange musikere, ikke mindst inden for post-punken og synthpoppen, lod sig inspirere af den mørke tid og skrev sange, der på forskellig vis forholdt sig til den højspændte situation. Blandt disse kan nævnes Depeche Mode, David Bowie, Kraftwerk, OMD, Nena, Sigue Sigue Sputnik, DAF, Klaus Nomi, Sting og U2.

En række danske bands og solister inden for synth-poppen er nu gået sammen for at hylde sangene fra dengang, den kolde krig var allermest isnende. Det sker på Huset-KBH i København lørdag den 19. oktober klokken 20-02 under overskriften "Tribute Cold War".

Kunstnerne er Ras Bolding, Fake The Envy, State Of Mind, Navy Bruise og Monospore, som alle, ud over koldkrigsfortolkningerne, også byder på eget materiale. Aftenen arrangeres af samme hold, som stod bag de velbesøgte "Tribute Speak & Spell" og "Tribute 1982"-arrangementer i henholdsvis 2011 og 2012.

Ydermere vil dj's Primi og Ghost Dance sørge for rette stemning før, mellem og efter koncerterne, og der vil være mulighed for at købe musik hos Braincorp.

Om de optrædende:

Ras Bolding stammer fra Odense, hvor han blandt andet driver Klub Golem. Han har været aktiv på koncertfronten i en årrække og har spillet over hele landet på klubber, til festivaler og i flere specielle sammenhænge. Musikalsk befinder han sig et sted mellem synth, goth, electronica og, efter eget udsagn, ødelagte computerspil. Til "Tribute Cold War" flankeres han af Kvartermesteren på bas og svenske Tess Fries på gæstevokal, synth og lysvifter.

Fake The Envy (billedet) er en københavnsk synthpop-gruppe, der oprindeligt stammer fra 2001. De har gennem tiden givet flere koncerter, i de senere år blandt andet ved Danish Synth Festival, hvor deres optrædener har modtaget anmelderros. Gruppens musik fokuserer på det melodiøse og velproducerede.

State Of Mind er Kim Bülow Bonfils' soloprojekt, men til "Tribute Cold War" assisteres han live af Morten Barnekov Johansen på bas. Bonfils var i 1980'erne en del af Det Neodepressionistiske Danseorkester, men har i de senere år arbejdet som solokunstner, og han lover, at der specielt til lejligheden vil blive præsenteret blandt andet nyt State Of Mind-materiale.

Navy Bruise er en ganske ny københavnsk duo bestående af Hansen på elektronik og Wanda Bra på vokal. Musikken finder inspiration i blandt andet 80'erne og 90'ernes mere dekadente ende af synth-poppen med smag for både det ulmende og det melodiøse. Gruppen er i øvrigt album-aktuel med sin debut, så man kan også forvente numre herfra undervejs.

Monospore er en københavnsk duo, der sværger til lyden af klassisk ebm. Med andre ord bastant rytmik, maskinelle synthesizere og kontante vokaler. Historisk set er ebm-genren i øvrigt i høj grad barn af senhalvfjerdserne og firserne, altså den koldkrigsperiode, der netop er inspirationen bag "Tribute Cold War".

Forsalget til koncerten er i gang på Billetto


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA