x

Kvindelig rockguitarist død

Kvindelig rockguitarist død

Der er ikke mange kvindelige guitarister i rockens verden i forhold til mændene, og nu er der blevet en mindre. Jan Kuehnemund fra det amerikanske hardrock/glam-kvindeband Vixen er nemlig død af kræft, kun 51 år.

Jan Kuehnemund var med til at danne Vixen i St. Paul, Minnesota i 1980, da hun stadig gik i high school. I 1985 flyttede bandet til Los Angeles, og i 1988 udgav de deres selvbetitlede debutalbum. Albummet indeholdt blandt andet gruppens gennembrudshit "Edge of a Broken Heart", og bandet fik pæn succes på hardrock/glamrock-scenen, hvor de adskilte sig fra de fleste af deres makeup-bærende kolleger ved at være kvinder. De turnerede blandt andet som opvarmning for navne som Ozzy Osbourne, Scorpions og Bon Jovi og fik tilnavnet "De kvindelige Bon Jovi".

Bandet blev opløst i 1991 grundet musikalske uoverensstemmelser efter kun to album, men blev gendannet i perioden 1997-98, hvor de udgav endnu et album, og igen fra 2001. De nåede i alt at udsende fire album, senest "Live and Learn" fra 2006 og gennemgik i løbet af årene en del udskiftninger i lineuppen.

De resterende medlemmer fortæller på Facebook, at de havde planer om en reunion med blandt andet den klassiske lineup fra slut-80'erne, men dette blev desværre forhindret af Kuehnemunds kræftsygdom.

Se Vixen fremføre "Edge of a Broken Heart:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA