x

15 forunderlige facts om John Mayer

15 forunderlige facts om John Mayer

I dag og i morgen giver John Mayer to udsolgte koncerter i henholdsvis Jyske Bank Boxen i Herning og Forum i København, og vi varmer op med lidt facts om den populære sanger, sangskriver og guitarist.

1. John Mayer begyndte at spille guitar, da han var 13 år efter at have set filmen "Tilbage Til Fremtiden", hvor Michael J. Fox inspirerede ham til at tage guitartimer.

2. Mayer er vokset op i Fairfield, Connecticut, hvor den succesfulde amerikanske tennisspiller James Blake også stammer fra.  

3. John har to brødre, en ældre og en yngre end ham selv.

4. Efter John Mayer blev grebet af at spille guitar, begyndte han at få problemer i skolen. På et tidspunkt blev han sendt op på skoleinspektørens kontor, hvor han forklarede, at det skam ikke var hans mening at være uhøflig over for sine lærere, men at han var frustreret over at skulle gå i skole, når han egentlig burde være derhjemme og spille guitar.  

5. Vi kender bedst Mayer som en eminent guitarspiller, men han spiller også på klarinet, fløjte og violin.

6. John Mayer har ifølge rygter en stor frygt for at blive sindssyg, hvilket kommer sig af en række angstanfald, som sangeren havde tidligere i livet.

7. Ud over det musikalske engagement har John Mayer også en samfundsmæssig interesse, som han viser igennem involvering i forskellige velgørenhedsorganisationer. I 2002 startede Mayer sin egen organisation "Back To You", der indsamler penge til sociale områder som sundhedspleje, uddannelse og talentudvikling. Pengene kommer fra salg af John Mayer-merchandise.  

8. Mayer har været med til at designe mindst seks forskellige guitarer og to forstærkere. Han har derudover designet T-shirts og sneakers.

9. John er ret så glad for sine fans. Engang udtalte han: "Jeg elsker jer alle så meget. Vi må virkelig finde på et nyt navn til 'fans'. Hvad med: 'virkelig gode venner, som ikke kan komme på besøg i mit hus.'"

10. Johns hit "Daughters" blev angiveligt skrevet, mens han stod i badet. Sangen indbragte ham to Grammy Awards i 2005 for "Song og the Year" og "Best Male Pop Vocal Performance"

11. Ud over sin sangkarriere har John Mayer også optrådt som komiker. Under en optræden i 2006 indrømmede Mayer, at han havde delt mundvand med kendis-bloggeren Perez Hilton, hvorefter han jokede med, at han engang overvejede at blive homoseksuel.

12. John Mayer taler flydende japansk, hvilket han blandt andet demonstrerede i et interview med Ryan Seacrest til Grammy Awards 2007.

13. I privaten er John Mayer lidt af en skørtejæger og har haft romantiske forhold med nogle af USA's smukkeste kvinder. Listen over tidligere erobringer tæller blandt andre Jessica Simpson, Jennifer Love Hewitt, Jennifer Aniston og senest Katy Perry.

14. John Mayer sang duet med den unge sangerinde Taylor Swift på nummeret "Half Of My Heart", som figurerede på hans 2009-album "Battle Studies". Efterfølgende gik der rygter om, at de to havde haft en hemmelig affære på trods af deres 12 års aldersforskel. Netop aldersforskel er dog ikke en hindring, når det kommer til kærlighed i Mayer-familien. Der er hele 19 år imellem Johns forældre Margaret og Richard Mayer. 

15. Mayer deler gerne ud af sit talent. På Frank Oceans album "Channel Orange" har Mayer spillet guitar på numrene "Pyramids" og "White".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA