x

Neil Young støtter op om Al Gore

Neil Young støtter op om Al Gore

Neil Youngs nye video til nummeret ”After The Garden” fra antikrigspladen "Living With War" bærer en utvetydig tilkendegivelse af opbakning til den tidligerere amerikanske vicepræsident og senere præsidentkandidat Al Gore. Demokraten Gore tabte ved en ganske tvivlsom højesteretsafgørelse i 2000 til vores, allesammens, nuværende leder af den frie verden, George Walker Bush – og blev ikke præsident. Dette faktum er der mange amerikanerne, der stadig er ret indebrændte over og altså også canadiske Neil Young.

Al Gore turnerer for tiden verden rundt med dokumentarfilmen ”An Inconvenient Truth” og høster voldsom ros herfor. Filmen handler blandt andet om global opvarmning og vores kollektive ansvar for at få det bremset. Dette har fået Neil Young til via sin musikvideo at anerkende Gore som en visionær politiker, der helt fra start var imod krigen i Irak, hvilket også dokumenteres i Gores øko-film.

”Al Gores modige film vil være et langtidsholdbart dokument,” sagde Young i en pressemedelelse og tilføjede: "Som tiden går er den et bevis på, at Mr. Gore havde ret fra starten og var villig til at tale lige ud af posen. Fra hans direkte modstand mod krigen i Irak til anerkendelse af, og direkte konfrontation med, den globale opvarmning. Mr. Gore har vist sig som en visionær, der skiller sig ud fra sine samtidige.”

Det er Youngs plan, at alle de vrede numre fra ”Living With War” skal have en musikvideo vedhæftet. Og for tiden turnerer og protesterer han for tiden staterne tynde med sine gamle drenge i Crosby, Stills & Nash på deres US-tour.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA