x

Se trailer til ny Muse-koncertfilm

Se trailer til ny Muse-koncertfilm

Muse udgiver koncertfilmen "Muse – Live At Rome Oplympic Stadium" i starten af november. Filmen udkommer i Ultra High Definition, som lover en vanvittig høj billedeopløsning. 20 biografer i 20 forskellige byer – heriblandt Sydney, London, Los Angeles, Rom og Paris – vil byde på en ekstraordinær screening af filmen den 5. november. Den 7. november bliver filmen vist i 100 biografer over hele verden. I Danmark får den dog først premiere 18. november. Se hvor på gruppens hjemmeside.

Showet er optaget under deres sommer-tour den 13. juli i år, hvor de gæstede Roms olympiske stadion, der har kapacitet til 60.000 publikummer. Koncerten indeholder en lang række af de hits, som Muse gennem de seneste 20 år har leveret til deres fans. Heriblandt "Uprising", Supermassive Black Hole", "Time Is Running Out" og "Plug-In Baby." Bandet udtaler:

"Det er den største tour, vi nogensinde har været på i forhold til opsætning og produktion, og det er helt klart det show, vi er mest stolte af, så vi glæder os virkelig meget til at udgive den, som den første koncertfilm nogensinde i Ultra High Definition. Den fanger ekstraordinært mange detaljer og ikke kun de ting, vi gør – også fansene, inklusive dem, der står bagerst, settet, skuespillerne og den fantastiske atmosfære på den her særlige aften i Rom. Vi lover vores fans, at uanset om de var til stede under koncerten eller ej, så bliver det her en helt ny Muse-koncertoplevelse."

Forrige måned hentydede Frontmand Matt Bellamy til, at bandet vil tage på en jubilæumsturne i 2014. Muse gav den 13. august koncert i Japan, hvor bandet havde valgt at stille op i alternativ beklædning ledsaget af en masse finurlige figurer, som optrådte på scenen sammen med bandet. Derudover var track-listen til koncerten præget af en lang række af bandets mindre kendte numre, hvor bandets større hits var gemt som ekstranumre. Efter den alternative optræden skrev Matt Bellamy på Twitter: "Hey, relax; that's was just a rehearsal for our 20 year anniversary tour!"

Siden Muse debuterede i 1994 har bandet udgivet seks studiealbum. Seneste udgivelse var "The 2nd Law", som GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen gav tre stjerner. Bandets sidste koncert på dansk grund var, da de gæstede Roskilde Festival i 2010, som til gengæld vakte begejstring hos GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen, der saluterede med fem stjerner.

Turnéen, som bragte Muse til Rom i sommer, kom til gengæld ikke forbi Danmark. En koncert i Malmö i december 2012 var programsat, men blev aflyst, da Matt Bellamy brækkede foden. Kort forinden havde gruppen skrevet på Facebook, at de planlagde en koncert i Danmark, men den blev ikke til noget.

Se en trailer til filmen:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA