x

Roskilde Festival åbner for bandønsker

Roskilde Festival åbner for bandønsker

Danmarks største og mest sagnomspundne festival vil gerne have, at publikum giver deres besyv med, når der skal bookes kunstnere til det kommende års afvikling. Sådan har det været i mange år, og 2014 er naturligvis ingen undtagelse. Oktober er måneden, hvor alle kan byde ind med, hvilke navne der skal pryde næste års plakat.

Bookingarbejdet til Roskilde Festival 2014 er allerede godt i gang. Aftalerne er dog stadig på det spæde stadium på denne tid af året, så det er stadigvæk muligt for, at alt kan ske. Det er set før. Derfor er det vigtigt for festivalen at få publikums input til, hvem der skal stå på scenerne.

– Her i efteråret er det altid et kæmpe plus med en oversigt over publikums egne ønsker. Vi bruger både ønskerne som et konkret arbejdsværktøj og en påmindelse om de tårnhøje forventninger, vores publikum har til os, siger Roskilde Festivals booker Anders Wahrén.

Med bandønskerne kan festivalen følge, hvordan de gængse rockgiganters aktier stiger og falder. Men også blandt de mindre navne får Roskilde Festivals bookere ofte et praj om, hvordan et nyt band eller en ny undergenre farer frem blandt publikum. Det kan også være, at der ligger tre bands fra en bestemt genre i top 10, og ingen af dem er tilgængelige, men så er der mulighed for at afsøge andre gode beslægtede navne.

– Hvad enten det drejer sig om natklub- eller stadionnavne, fungerer det her overblik altid som det bedst tænkelige reality-tjek for os bookere, siger Anders Wahrén.

Klik her og giv din mening om 2014's Roskilde Program til kende.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA