x

Shu-bi-dua fejrer 40 års jubilæum med dobbeltalbum

Shu-bi-dua fejrer 40 års jubilæum med dobbeltalbum

I anledning af Shu-bi-duas 40 års jubilæum udgiver gruppen den 31. oktober dobbeltalbummet "40 års shu*bi*læum" med 40 hits fra de 40 år. Det hele startede tilbage i 1973, hvor Michael Bundesen og Michael Hardinger satte deres egen tekst på Elvis-nummeret "Jailhouse Rock" og endte med singlen "Fed Rock". Selvom det hele startede lidt i sjov, endte Shu-bi-dua med at blive et af Danmarks helt store bands igennem flere årtier.

"Det har virkelig været et privilegium at lave musik og spille den for jer i 40 år. Nu er min situation jo lidt anderledes (Bundesen blev i 2011 ramt af en blodprop i hjernen, red.), så det er rart at tænke tilbage på alle de fantastiske oplevelser med bandet. De fede grinere, når vi lavede teksterne. "Det skal være morsomt, ellers er det ikke sjovt," blev hurtigt vores motto. Bandrejser, hvor vi fik inspirationen på sol- og skiferierne. Vores tre "verdensture", hvor vi spillede for danskere i Australien, England, Frankrig og USA, og så selvfølgelig koncerterne med jer herhjemme. Alle de varme sommerdage og aftener under åben himmel, hvor der var dømt fællessang med "Vuffelivov", "Stærk Tobak", "McArine" og ej at forglemme "Hvalborg" med alle kiksene fra jer til os. Og vinteraftenerne i sportshallerne med kulørte lamper og svedigt humør. Tak, fordi I var med til at skabe alle oplevelserne," udtaler Michael Bundesen, der i dag er det eneste oprindelige medlem af Shu-bi-dua.

Siden debuten i 1973 er det blevet til hele 18 studiealbum og utallige underholdende tekster som "Kylling med softice" og "Jeg må ha anal". Herunder kan du se en video fra 2010 om historien bag bandets første hit, "Fed Rock".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA